Kaip savo vaizdo įraše pasakojo Aurimas, tam, kad pasiektų Tokiją, jam iš Sidnėjaus pirmiausia reikėjo skristi į Singapūrą.

„Pirmą kartą girdžiu ir skrendu šiomis oro linijomis. Lėktuvas toks pavargęs atrodo“, – šypsojosi A. Valujavičius.

Skrydis į Singapūrą, anot Aurimo, truko 7 valandas, tuomet jis 2–3 valandas leido oro uoste, kol galiausiai dar 7 valandas skrido į Tokiją.

„Sugebėjau už 275 eurus iš Sidnėjaus atskristi į Tokiją. Truputį nustebino toks skrydis – lėktuve nedavė nei vandens, nei maisto, viską reikėjo pirkti. Laimei, turėjau likusį mėsainį, kurį suvalgiau, dar nusipirkau vandens skardinę“, – pasakojo keliautojas.

Po ilgos kelionės Aurimas pagaliau pasisveikino iš Japonijos sostinės.

„Pagalvojau, kad gal visgi reikia pamatyti vasarą, nes Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje žiema, o čia 31 laipsnis šilumos“, – kalbėjo A. Valujavičius.

Aurimas sakė atsidūręs dideliame, įdomiame mieste, kuriame vyrauja visiškai kita kultūra.

„Pabandysiu patyrinėti mažą dalelę Japonijos, – teigė A. Valujavičius. – Pirmas dalykas, kuris krenta į akis – visur švaru, tvarkinga. Žmonės labai paslaugūs, jau oro uoste, kai reikėjo užpildyti formą, iš karto atėjo padėti. Visi puikiai kalba angliškai. Tai turbūt buvo pats tyliausias oro uostas, kokiame esu buvęs – ramu, jokio triukšmo. Kitas lygis.“

Dviračiu keliavo per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekė numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Iš viso Aurimas ketino įveikti apie 8 tūkst. km. Savo iššūkį keliautojas pabaigė liepos pabaigoje – jo kelionė truko 4,5 mėnesio.

Tiesa, Aurimas iš Naujosios Zelandijos neskuba pabėgti ir ketina dar patyrinėti šalį, tik jau be dviračio. Kelionę „Zelandijos zigzagas“ toliau kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.