Kelionę į Prancūzijos Polineziją Aurimas pradėjo iš Tokijo – tai buvo jo paskutinė stotelė, kurioje lankėsi.

„Skrydyje atgal į Naująją Zelandiją davė net du patiekalus, paklausė, ar esu išalkęs, – savo vaizdo įraše džiaugėsi A. Valujavičius. – Grįžau į Naująją Zelandiją, bet tik trumpam. Dabar lauksiu 13 valandų, o tada skrisiu į Papeetę. Turiu laiko iki vakaro, važiuosiu iki miesto.“

Aurimas Valujavičius

Vėliau, jau pabaigęs ilgą kelionę link galutinio taško, Aurimas pasakojo, kad prireikė trijų skrydžių.

„Iš viso kelionė truko 1 dieną ir 12 valandų – kitaip tariant, 36 valandas. Sugebėjau gauti skrydžius už 750 eurų. Sakyčiau, nebloga kaina. Vėliau skrisiu patyrinėti Bora Boros. Ten skrydis pirmyn ir atgal išėjo 350 eurų, truks tik 50 minučių.

Atskridome 3 valandą nakties, pasitiko su gitaromis, dainomis – nieko panašaus oro uoste nesu matęs. Pasą greitai nuskenavo, net į veidą nepažiūrėjo – viskas, lėk į salą“, – kalbėjo keliautojas.

Anot Aurimo, šią vietą jis aplankyti pirmiausia pasirinko dėl to, nes yra arti.

„Atsakymas toks pat, kaip ir kodėl keliavau į Japoniją, Australiją, – sakė A. Valujavičius. – Pirmieji žmonės atkeliavo maždaug prieš 2 tūkst. metų iš Pietryčių Azijos, čia kaip ir įkūrė savo tautą, išsiplėtė per skirtingas salas, kurių yra daugiau nei 100.

Dabar bus galima truputį paatostogauti, išsinuomojau namuką. Gražu, žalia, auga bananai, palmės, kokosai. Kiek pamačiau važiuodamas, atrodo labai panašu į Indoneziją, tik švariau, labiau civilizuota.“

Aurimas pastebėjo, kad Prancūzijos Polinezijoje atrodo labai gera atmosfera, visi žmonės ramūs.

„Vietiniai man truputį primena maorius, jie, kaip ir Naujojoje Zelandijoje, labai mėgsta klausytis muzikos. Tikrai yra panašumų su Indonezija, kai kurie sako, kad primena ir Havajus, – kalbėjo keliautojas. – Čia atvykdamas nepasiruošiau kažkokio plano, nelabai domėjausi.

Išsinuomoti apgyvendinimo vietą galima pigiau nei Kaune ar Nidoje – tik mums, europiečiams, didžiausia problema yra skrydžiai, kurie ilgi, brangūs.“

Dviračiu keliavo per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekė numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Iš viso Aurimas ketino įveikti apie 8 tūkst. km. Savo iššūkį keliautojas pabaigė liepos pabaigoje – jo kelionė truko 4,5 mėnesio.

Tiesa, Aurimas iš Naujosios Zelandijos neskuba pabėgti ir ketina dar patyrinėti šalį, tik jau be dviračio. Kelionę „Zelandijos zigzagas“ toliau kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.