Prisėdęs vienoje vietinėje kavinėje pailsėti ir pasistiprinti, keliautojas A. Valujavičius apžvelgė tos dienos fizinį krūvį. Pasak Aurimo, puškavimo su dviračiu Naujojoje Zelandijoje tikrai nemažai, tačiau prie jo vyras jau spėjo priprasti. Kaip teigia A. Valujavičius, prieš tris mėnesius minėtoje šalyje dviratį minti buvo gerokai sunkiau nei dabar.

„Dabar sunku, bet po truputį ir užmini“, – patirtimi dalijosi keliautojas.

Aurimas Valujavičius

Tiesa, naujausioje laidoje „Zelandijos zigzagas“ A. Valujavičius dalinosi ne tik įspūdžiais apie sunkumus, bet ir šiurpiomis, vietinį parką apraizgiusiomis istorijomis.

Kol trumpam stabtelėjo kavinėje, A. Valujavičius sulaukė bičiulės skambučio. Moteris jam papasakojo apie vietovę, kurioje tądien lankėsi Aurimas. Pasirodo, nacionalinio parko Waitakere Ranges paplūdimio teritorijoje yra dingę šeši žmonės, kurie niekada nebuvo rasti.

„Manoma, kad jie buvo pagrobti ir nužudyti.<...> Žiūrėjau apie tai dokumentikos. Šitame regione, šitame nacionaliniame parke žmonių dingimai skaičiuojami jau nuo 1970 metų“, – kraupiais faktais dalijosi keliautojas.

Delfi pasidomėjo A. Valujavičiaus minėta dokumentika. Tai – dokumentinis serialas, pavadinimu „Black Coast Wanishings“.

Aurimas Valujavičius

Praleidęs naktį minėtame nacionaliniame parke ir pažadėjęs žiūrovams, kad per naktį jam nieko nenutiks, keliautojas nėrė į kitos dienos nuotykius. Apie tai, kaip jam sekėsi įveikti Naujosios Zelandijos kalnus ir kokį delikatesą keliautojas rado pakelėje, žiūrėkite laidoje „Zelandijos Zigzagas“.

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.