Azerbaidžano čempionai atrankos varžybų ketvirtfinalyje 71:75 (18:15, 19:18, 11:23, 23:19) neatsilaikė prieš pajėgiausią Švedijos komandą Noršiopingo „Dolphins“ ir nepateko į pagrindinį šio sezono turnyrą.

Baku krepšininkai po dviejų kėlinių dar pirmavo 37:33, tačiau trečią ketvirtį pralaimėjo net 11:23 ir prarado iniciatyvą, o vėliau atsiliko ir dviženkliu skirtumu – 48:58. Azerbaidžano atstovai nepalūžo ir po svarbaus taiklaus Michaelo Holtono tritaškio vėl išsiveržė į priekį – 69:67. Vis dėlto mačo pabaigą ramiau ir sėkmingiau sužaidė „Dolphins“, kurie ir šventė pergalę.

„Sabah“ gretose išsiskyrė Deandre Okeithas Baldwinas su 28 taškais (11/19 dvitaškių, 1/3 tritaškis, 3/3 baudos, 10 atk. kam.). Trevonas Duvalas pridėjo 15 (5 klaidos), o Hassani Gravettas – 13 taškų.

Nugalėtojų gretose taip pat pirmaisiais smuikais griežė amerikiečiai: Marcusas Tyusas surinko 15, Shane’as Hunteris – 13, o Keenonas Cole’as ir Nathanas Dawitas – po 10 taškų.

Primename, kad ilgiau nei du dešimtmečius treneriu dirbantis legendinis Lietuvos krepšininkas R. Kurtinaitis po ilgai trukusio laukimo gali pagaliau gauti progą savo rankose palaikyti ir mūsų šalies rinktinės vairą.

Dar nuo žaidimo auksinių laikų Kauno „Žalgiryje“ ir su trenksmu atkurtoje nacionalinėje komandoje Kurčiu vadinamas buvęs snaiperis yra laikomas vienu pagrindinių pretendentų į šiuo metų tuščią ilgus metus geistą Lietuvos rinktinės stratego postą. Jį savo favoritu įvardijo ir naujai išrinktas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Mindaugas Balčiūnas.

„Sabah“ nepatekus į FIBA Čempionų lygą R. Kurtinaičiui šį sezoną beliko Azerbaidžano lyga, kurios tvarkaraštis tikrai nėra pats įtempčiausias ar labiausiai apkrautas: pagal jį dešimt komandų dviejų ratų sistema iš viso sužais tik po 18 rungtynių, t. y. perpus mažiau nei, pavyzdžiui, numatyta LKL reguliariajame sezone.

FIBA Čempionų lygoje šiemet ir vėl išvysime Lietuvos čempioną Vilniaus „Rytą“. Progą pasekti jo pėdomis turi ir Utenos „Uniclub Casino-Juventus“, kuris savo kovą dėl kelialapio į pagrindinį turnyrą pradės trečiadienį, kai susitiks su Suboticos „Spartak“ ekipa iš Serbijos.

Jei uteniškiai įveiks pirmąjį barjerą, atrankos pusfinalyje jų lauks Sasario „Dinamo“ su Eimantu Bendžiumi iššūkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)