Giedriaus Žibėno auklėtiniai svečiuose 67:77 neatsilaikė prieš Emilijos Redžo „Pallacanestro Reggiana“ ekipą, kuri pirmavo beveik visas rungtynes.

Vilniečiai pataikė mažiau nei kas ketvirtą savo tolimą metimą – 6 iš 26 bandymų (23 proc.).

Rezultatyviausiai „Ryto“ gretose pasirodė Gytis Radzevičius su 14 taškų, Gytis Masiulis surinko 12, Margiris Normantas pridėjo 9, o R. J. Cole’as ir Stevenas Enochas – po 8 taškus.

Nugalėtojams Mouhamedas Faye pelnė 15 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. Jamaras Smithas pasižymėjo 14, o Michele Vitali ir Cassiusas Winstonas sumetė po 12 taškų.

„Nesinori pradėti sezono tokiu būdu. Puolime mes žaidėme savanaudiškai. Galiausiai vis tiek turėjome šansą laimėti, bet nepataikėme daugybės gerų metimų. Manau, dėl to ir pralaimėjome“, – sakė G. Radzevičius.

Tik jį iš visų žaidėjų spaudos konferencijoje apgynė susikrimtęs treneris G. Žibėnas.

„Varžovai buvo verti pergalės, sveikinimai jiems. O iš mūsų pusės labiausiai liūdna dėl fanų, kurie šįvakar buvo puikūs ir nusipelnė grįžti su pergale. Deja, mums nepavyko jiems jos padovanoti.

Aš taip pat esu nusiminęs dėl vakarykštės treniruotės. Ir tai, kaip šiandien žaidėme, nėra sutapimas: po blogos treniruotės turėjome blogas rungtynes. Ir kalti čia ne netaiklūs metimai, o disciplinos nesilaikymas. Tai pirmiausia yra mano atsakomybė. Žaidėjai turi būti geresnės formos, o dabar taip nėra: jie tegali išžaisti tris minutes iš eilės ir jau būna pavargę, išskyrus G. Radzevičių. Esame daug geresnė komanda ir pasitengsime tai įrodyti“, – teigė jis.

Šį sekmadienį vilniečių laukia principinė dvikova LKL čempionate su Kauno „Žalgiriu“.

Be Lietuvos ir Italijos klubų, F grupėje rungtyniauja Sombathėjaus „Falco-Vulcano“ ir Vroclavo „WKS Slask“. Būtent pastarąjį vilniečiai namuose priims spalio 16 dieną.

Primename, kad Vilniaus klubas FIBA Čempionų lygos turnyre dalyvauja jau penktą sezoną. Pirmaisiais metais „Rytas“ iškrito grupių etape, antraisiais ir trečiaisiais baigė pasirodymą aštuntfinalyje, o pernai sezonas baigtas įkrintamosiose, kai nusilenkė Atėnų „Peristeri“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją