Didžiausia šeimininkų persvara buvo 13 taškų (41:28), tačiau ją reikėjo krautis iš naujo po nesėkmingo trečiojo ketvirčio, kuriam besibaigiant švieslentėje degė lygybė – 48:48.

Vis dėlto lemiamame kėlinyje žalgiriečių gretose atsirado naujasis Keenano Evanso vaidmens atlikėjas, kuriuo tapo Sylvainas Francisco. Iki tol tik 4 taškus sukrapštęs gynėjas vien per kiek ilgesnę nei dviejų minučių atkarpą sukratė 10 taškų iš eilės, o iš viso per svarbiausią ketvirtį sukaupė 15 ir atvedė „Žalgirį“ į saldžią pergalę 74:67.

Nenuostabu, kad visi didieji Ispanijos žiniasklaidos leidiniai po šio mačo akcentavo būtent S. Francisco faktorių.

„Francisco sprogo ir sunaikino „Barceloną“, „Francisco nokautavo „Barcą“ ir „Francisco nubaudė labai žalią „Barcą“ Kaune“, skelbia „Marca“, AS ir „Mundo Deportivo“ straipsnių antraštės.

„Barcelonai“ prireiks daug laiko, kad pamirštų Sylvaino Francisco vardą. Atakuojantis „Žalgirio“ gynėjas, anksčiau žaidęs Manresos BAXI, surengė klasišką finišą ir nugalėjo katalonus, kurie nesugebėjo sustabdyti prancūzų mažylio, per paskutinis penkias minutes pelniusio 15 iš 19 savo taškų.

Rečitalį surengęs Francisco (19 taškų, 4 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai) buvo tikras „Žalgirio“, kuris sulaukė ir puikios Igno Brazdeikio versijos (17 taškų ir 5 atkovoti kamuoliai), herojus. Jie pridarė užtektinai problemų „Barcelonai“, kuri startavo nuviliančiai ir stokojo intensyvumo bei turėjo prastą vakarą iš distancijos (5 tritaškiai iš 20)“, – rašo „Marca“.

„Eurolyga nėra ACB lyga, o „Žalgiris“ – ne „Granada“, su visa pagarba. Senajame žemyne kartelė yra daug aukštesnė, o žaidėjai – geresni. „Barca“ tai patyrė savo kailiu per Eurolygos startą Kaune.

S. Francisco išsprendė viską įspūdingu 15 taškų pasirodymu ketvirtame kėlinyje. „Barca“ visų rungtynių metu nesijautė patogiai ir trūkinėjo per siūles. Po silpnos pirmosios pusės Joanas Penarroya pasitikėjo tais žaidėjais, kurie čia buvo ir pernai, tačiau prancūzų gynėjas nepaliko jokių variantų ir galutinai nukankino „Barcą“.

„Žalgiris“ atliko daugiau metimų, pataikė geriau ir atkovojo daugiau kamuolių. Šeimininkai buvo geresni visose statistikos eilutės, išskyrus rezultatyvius perdavimus. Žalgiriečiai su I. Brazdeikiu priešakyje itin efektyviai žaidė individualiai“, – įžvalgomis dalinasi AS.

„J. Penarroyos komanda startavo susitikimu su tokiu varžovu, kurį esant normalioms aplinkybėms turi įveikti – su „Žalgiriu“, kuris nepanašu, kad pateks į atkrintamąsias. Bet mėlynai-raudoni pelnyti krito. Jie atsiliko beveik visas rungtynes, o jų bandymas sugrįžti buvo nubrauktas 15-os S. Francisco taškų paskutiniame kėlinyje.

Iki tol tik 4 taškus įmetęs Sylvainas lemiamame ketvirtyje pasirodė kaip visiškai nelauktas svečias ir nulėmė mačo baigtį šeimininkų naudai. Jis taikliu tritaškiu likus žaisti 19 sek. įkalė paskutinę vinį į „Barcos“, kuriai reikia subręsti kaip įmanoma greičiau, karstą“, – apibendrino „Mundo Deportivo“.

Primename, kad pernai „Žalgirio“ (14-20) vyrai finišavo 14-oje pozicijoje, o katalonams nusileido abu kartus – 80:85 Kaune ir 73:91 Barselonoje. „Barcelona“ (22-12) reguliariajame sezone buvo 4-a.

Artimiausius tris turus žaliai-balti žais svečiuose – su Pirėjo „Olympiakos“, Bolonijos „Virtus“ ir Milano „Armani Olimpia“, o į Nemuno salą grįš tik spalio 24 dieną, kai priims Tel Avivo „Maccabi“ su Roku Jokubaičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)