Lietuvos rinktinės gynėjas iš viso sumetė 24 taškus ir surinko 28 naudingumo balus bei nukalė Atėnų „Panathinaikos“ pergalę 83:76 prieš Stambulo „Anadolu Efes“.

M. Grigonis per 35 minutes pataikė 1 dvitaškį iš 3, 7 tritaškius iš 9 ir 1 baudą iš 1, taip pat atkovojo 4, perėmė 1 kamuolį bei atliko 3.

Marius pasiekė asmeninius efektyvumo ir pataikytų tritaškių rekordus turnyre, o iki pakartoto rezultatyvumo rekordo (25) jam pristigo vienintelio taško.

Minimaliai naudingiau už lietuvį 20-ajame ture pasirodė tik Wade'as Baldwinas iš Tel Avivo „Maccabi“, finišavęs su 22 taškais ir 29 balais rezultatu 95:78 laimėtame mače prieš Bolonijos „Virtus“.

Taip pat 28 balus sukaupė ir „Monaco“ lyderis Mike'as Jamesas (26 tšk., 7 rez. perd.), nubaudęs Vitorijos „Baskonią“ (93:83).

Pakankamai netoli laurų buvo ir žalgirietis Keenanas Evansas.

24 taškus ir 23 efektyvumo balus amerikietis padėjo Kauno „Žalgiriui“ 84:79 triumfuoti prieš Valensijos „Basket“, o paskutinę susitikimo minutę prametė du tritaškius bei dar užsidirbo techninę pražangą, taip susigadindamas asmeninę statistiką.

„Smagu, bet svarbiausia, kad laimėjome rungtynes šiame negailestingame tvarkaraštyje. Netrukus ir vėl žaisime, todėl švęsti nėra kada. Manau, kad visada buvau toks žaidėjas – vienas blogas sezonas iš manęs nieko neatima. Mūsų trenerio asistentas Christos Serelis norėjo mane pasilikti, kai visi likę buvo praradę tikėjimą manimi. Todėl nežaidžiau Lietuvos rinktinėje, kad galėčiau pasiruošti sezonui“, – po pergalingo pasirodymo Atėnuose kalbėjo M. Grigonis.

Nors Erginui Atamanui perėmus vairą ir vasarą prisipirkus krūvą žvaigždžių buvo baiminamasi, kad 29-erių metų lietuviui vietos Atėnų komandoje gali ir nebelikti, prasidėjus sezonui jis tapo svarbiausiu turko žaidėju.

M. Grigonis yra trečias „Panathinaikos“ žaidėjas pagal aikštėje praleidžiamas minutes (28) ir Eurolygoje fiksuoja 10,8 taško (44,2 proc. trit.), 3 atkovotų kamuolių ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Tai yra antras rezultatyviausias gynėjo sezonas Eurolygoje per karjerą – didesnį taškų vidurkį jis fiksavo tik žaisdamas Kauno „Žalgiryje“, 2019-2020 m. sezone – 11,5 tšk.

Primename, kad prieš porą savaičių Marius smeigė ir įspūdingą pergalingą metimą Monake.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją