„Su Lietuvos švente, – spaudos konferencijoje būtent tokie pirmieji žodžiai nuskambėjo iš J. Mačiulio lūpų. – Rungtynės, kaip ir tikėjomės, buvo emocingos. „Žalgiris“ griebė mus už gerklės tiek gynyboje, tiek puolime. Atvykus naujam įžaidėjui kauniečių braižas pasikeitė, komanda ėmė agresyviau gintis ir pulti.“

Prieš ilgąją pertrauką „Karališkasis“ klubas atsiliko 39:41, bet trečią ketvirtį laimėjo 23:12, o lemiamą – 28:22.

„Pakeitėme savo gynybos sistemą, išsiveržėme į priekį ir iniciatyvos nebepaleidome. Taškų skirtumą išlaikėme iki pabaigos“, – aiškino 9 taškus į savo buvusio klubo krepšį įmetęs J. Mačiulis.

„Žalgirio“ neišgelbėjo net ir įspūdingai žaidęs Paulius Jankūnas. Kauniečių simbolių jau spėjęs tapti puolėjas pelnė pelnė 21 tašką, atkovojo 8 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 35 naudingumo balus.

„Jis yra komandos lyderis, todėl tai nebestebina visiškai nieko. Rungtynės jam buvo labai geros, sveikinimai jam. Tačiau jis gali sužaisti ir dar geriau, dar labiau nustebinti“, – žalgirietį gyrė Ispanijos klubo žaidėjas.

„Real“ yra viena iš geriausių Europos komandų ir moka žaisti, kai susikrauna persvarą. Buvo jau sunku kažką padaryti, aišku stengiamės, bet nepavyko. Kol kas tikrai, turbūt krepšinio Dievai nuo mūsų nusisukę – nekrenta tie metimai, bet dirbame, žiūrėsime, kažkada pradės kristi“, - po rungtynių kalbėjo pats P. Jankūnas.

O štai pirmuosius 5 rungtynių taškus pelnęs, bet vėliau daugiau nė karto nepasižymėjęs Edgaras Ulanovas kaltų ieškojo arčiau.

„Jeigu aš galėčiau komentuoti teisėjų sprendimus, tikrai pakomentuočiau. Tačiau dabar turime peržiūrėti įrašą ir tada spręsti kaip kas buvo. Jei kažkas ir buvo, mes, žaidėjai klystame aišktelėje, todėl teisėjai irgi gali klysti“, – piktinosi 24-erių žaidėjas.

„Nemanau, kad žaidėme blogai. Antroje pusėje kažko pritrūko, analizuosime. Jie labai gerai pataikė, jie aukšto lygio komanda, kuri 40 minučių žaidžia labai gerai. Mes sužaidėme neblogai, tačiau ne visas 40 minučių. Neatlaikėme ir jie nutolo“, - mintimis dalijosi Martynas Pocius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)