Visą mačą pirmavę PAO vyrai triumfavo 73:57 (22:13, 16:23, 18:14, 17:7) ir pateko į didįjį finalą.

Vos 57-i taškai – mažiausiai, kiek šiemet sumetė sezono eigoje pasamdyto Šaro auklėtiniai.

Iki šiol Šarūnui Jasikevičiui Berlynas minė šlovingus laikus – būtent čia 2009-aisiais jis, dar kaip žaidėjas, triumfavo su „Panathinaikos“.

Š. Jasikevičius, kaip strategas, dalyvauja jau penktame Eurolygos finalo ketverte, bet kol kas trofėjaus į viršų taip ir neiškėlė – su kauno „Žalgiriu“ 2018-aisiais liko trečias, o su „Barcelona“ tenkinosi antra (2021 min.), trečia (2022 m.) ir ketvirta (2023 m.) pozicijomis.

Tuo metu Mariui Grigoniui šis finalo ketvertas – debiutinis.

Antrame pusfinalyje nuo 22 valandos įvyks praėjusių metų finalo pakartojimas – susitiks titulą ginantis Madrido „Real“ ir vicečempionas Pirėjo „Olympiakos“, kuriam atstovauja buvęs žalgirietis Ignas Brazdeikis.

Mažasis ir didysis finalai numatyti sekmadienį – atitinkamai 18 ir 21 val.

Beveik pusvalandį vėlavusias rungtynes „Fener“ vyrai pradėjo net keliomis klaidomis, o PAO nieko nelaukė ir iškart šovė į priekį 12:0. Tiesa, po ankstyvos Š. Jasikevičiaus minutės pertraukėlės Turkijos atstovai atsikvošėjo ir dviženklį atsilikimą iki ilgosios pertraukos beveik visiškai panaikino – 38:36.

Nuo atsarginių žaidėjų suolo kilęs M. Grigonis per pirmus du kėlinius sumetė 6 taškus ir surinko 9 naudingumo balus.

Po ilgosios pertraukos iniciatyvą išlaikė „Panathinaikos“, kuris lemiamą persvarą susikrovė paskutiniame kėlinyje, kai surakino oponentus geležinėje gynyboje.

M. Grigonis taip ir liko su 6 taškais (3/4 dvitaškiai, 1 atk. kam., 3 rez. perd., 1 per. kam.) ir 9 efektyvumo balus.

Mathiasas Lessortas suvertė 17 (6/10 dvitaškiai, 5/10 baudos, 10 atk. kam.), Kendrickas Nunnas – 14 (3/6 tritaškiai), o Jerianas Grantas – 13, o Ioannis Papapetrou – 9 taškus.

Nigelis Hayesas-Davisas atsakė 14, o Marko Guduričius ir Nathanas Sestina – po 10 taškų.

Reguliariajame sezone Ergino Atamano diriguojamas „Panathinaikos“ finišavo antras ir ketvirtfinalyje 3-2 palaužė Tel Avivo „Maccabi“, o „Fenerbahče“ buvo šešta ir 3-2 įveikė „Monaco“.

Beįpusėjant reguliariajam sezonui į Stambulą vietoje Dimitrio Itoudžio atvykęs Šaras perėmė tuomet vos 12-ą vietą turnyro lentelėje užėmusios „Fenerbahče“ vairą ir prikėlė ekipą, kuriį į finalo ketvertą grįžo pirmą kartą nuo 2019-ųjų.

Rungtynių eiga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)