Klampiai vykusiose rungtynėse abi komandos nedemonstravo kokybiško krepšinio, tačiau kova virė taškas į tašką.

Ketvirtame kėlinyje kauniečius tempė įsimėtęs Rolandas Šmitas, tačiau lemiamu metu savo lyderį rado ir PAO, visą atsakomybę patikėjęs Kostui Sloukui.

Nors paskutinę minutę po puikiai paruošto derinio Brady Manekas tritaškiu išlygino rezultatą (71:71), Arnas Butkevičius bereikalingai pažeidė taisykles prieš K. Slouką. Šis pataikė tik vieną baudą, bet kitoje aikštelės pusėje kamuolį lygioje vietoje prarado Keenanas Evansas, o galutinį tašką padėjo Marius Grigonis.

Net 23 kartus suklydusiems svečiams R. Šmitas parūpino 15 (4/4 tritaškiai), A. Butkevičius – 10 (8 atk. kam.), Tomas Dimša ir Laurynas Birutis – po 9, Kevarriusas Hayesas – 8, K. Evansas, B. Manekas Nazas Mitrou-Longas – po 6, o Edgaras Ulanovas – tik 2 taškus (0/1, 1/6, 6 atk. kam, 4 rez. perd.).

Nugalėtojams Konstantinos Mitoglou atnešė 19 (3/5 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 1/2 bauda, 6 atk. kam.), K. Sloukas – 16, Mathiasas Lessortas – 13, Jerianas Grantas – 10, o M. Grigonis – 7 taškus (1/3 dvitaškis, 1/4 tritaškis, 2/3 baudos).

Žalgiriečiai pastaruoju metu klupo ne tik tarptautiniame fronte – prieš Valensijos „Basket“ (72:87), Vilerbano ASVEL (88:91) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (82:86 per pratęsimą), bet ir savame kieme – prieš Vilniaus „Wolves“ (64:75).

Igną Brazdeikį prieš pats sezono startą praradę Kazio Maksvyčio auklėtiniai šiemet nedemonstruoja tos solidžios gynybos, kuria garsėjo pernai, ir vis dar dairosi naujoko.


Tuo metu taip pat banguotai sezoną pradėję PAO vyrai po truputį įsižaidžia: jie buvo laimėję du iš trijų paskutinių Eurolygos mačų – prieš Berlyno „Albą“ (99:85) ir netgi Pirėjo „Olympiakos“ (66:54).

Be to, dukart Eurolygos čempiono Ergino Atamano kariauną papildė ir sočiai NBA patirties prikaupęs gynėjas Kendrickas Nunnas. Tiesa, Graikijos atstovams trūksta traumuotų puolėjų Ioannio Papapetrou ir Juancho Hernangomezo.

Būtent dėl to Atėnų klube į lengvojo krašto poziciją yra pastumtas M. Grigonis. Jis joje praleidžia net 85 procentus laiko, o atakuojančio gynėjo – tik 14 proc.

Penktadienį žaliai-balti grįš į Nemuno salą ir savo arenoje priims Miuncheno „Bayern“ (2-5) ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)