Užtikrintai atrodęs „Real“ laimėjo 87:76 (28:10, 28:27, 15:21, 16:18) ir žengė į finalą, kuriame susigrums su kitu Graikijos grandu Atėnų „Panathinaikos“.

Karališkasis klubas startavo karališkai: pataikė net 6 tritaškius ir jau po pirmo ketvirčio pirmavo solidžia persvara – 28:10. Antro kėlinio metu „Real“ triuškino varžovus 54:29, bet du tolimus šūvius pataikė Shaquielle’as McKissicas – 56:37.

Po ilgosios petraukos charakterį demonstravęs OLY su Alecu Petersu priešakyje sumažino savo deficitą iki 10 taškų – 66:56.

Panašus atstumas tarp komandų išsilaikė iki pat finalinės sirenos – 87:76.

Džananas Musa finišavo su 20 (3/5 tritaškiai), Mario Hezonja – su 12, Guerschonas Yabusele ir Vincentas Poirier – su 11, o Walteris Tavaresas (3 blokai) ir Sergio Llullas – su 9 taškais.

Alecas Petersas sušveitė 23 (5/6 tritaškiai, 10 atk. kam.), Shaquielle’as McKissicas – 17, o Nigelis Williamsas-Gossas – 15 taškų.

Vasarą Lietuvos rinktinei nepadėsiantis Ignas Brazdeikis registruotas nebuvo ir ant parketo nepasirodė.

Pirmajame pusfinalyje „Panathinaikos“ su Mariumi Grigoniu 73:57 įrodė savo pranašumą prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahče“ ekipą.

Antrame pusfinalyje įvyks pernykščio finalo Kaune pakartojimas. Akivaizdžiu turnyro favoritu nuo pirmos dienos laikytas „Real“ gins čempiono titulą prieš Igno Brazdeikio atstovaujamą OLY.

Rungtynių eiga:

Sezono pradžioje iš Kauno „Žalgirio“ į Pirėjų persikėlęs 25-erių I. Brazdeikis turbūt tikėjosi kiek kitokio vaidmens OLY gretose. Graikijos grande lietuvio vidurkiai neįkvepiantys – 3,6 taško, 1,7 atkovoto kamuolio ir 2,4 naudingumo balo per 10 minučių. Palyginimui, debiutiniame sezone „Žalgiryje“ jis rinko po 11,4 taško.

Paskutinį kartą Iggy žaidė prieš mėnesį – balandžio 23 d., kai pirmose ketvirtfinalio serijos rungtynėse su „Barcelona“ aikštėje praleido beveik 8 minutes. Graikijos lygoje jis apskritai nėra registruotas atkrintamosioms varžyboms, o šalies pirmenybėse paskutinį kartą pasirodė dar vasario 11 d.

„Real“ yra daugiausiai kartų Eurolygą laimėjusi komanda – tą ji padarė 11 kartų, tačiau tik trys iš jų iškovoti per pastaruosius 35-erius metus.

„Olympiakos“ tai – tryliktas finalo ketvertas. Trys iš jų pasibaigė pergalingai. Pirėjo komanda yra viena iš keturių per Eurolygos istoriją, kuri titulą sugebėjo laimėti du sezonus iš eilės – tą ji padarė 2012 ir 2013 m., kai ekipai atstovavo Martynas Gecevičius.

Mažasis ir didysis finalai numatyti sekmadienį – atitinkamai 18 ir 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją