Karališkasis klubas penktadienį antrame Eurolygos pusfinalyje 87:76 (28:10, 28:27, 15:21, 16:18) pranoko Igno Brazdeikio atstovaujamą Pirėjo „Olympiakos“ ir sekmadienį bandys apginti titulą prieš kitą Graikijos klubą – Atėnų „Panathinaikos“.

Prieš metus šios komandos žaidė finale ir tada po stebuklingo Sergio Llullo metimo triumfao „Real“, tad Pirėjo komandos nariai neslėpė noro atsikeršyti.

Mačui neregistruotas I. Brazdeikis tik iš šalies stebėjo, kaip „Real“ griauna šį planą ir dominuoja nuo pirmųjų minučių. Čempionai jau pirmame kėlinyje susikrovė dviženklį pranašumą, o antrame ėmė traiškyti oponentus – 54:29.

Po pirmosios mačo dalies Madrido krepšininkai buvo surinkę 77 naudingumo balus, kai „Olympiakos“ – vos 25.

Nors po pertraukos OLY sugebėjo priartėti per aštuonių taškų atstumą (69:77), bet „Real“ į tai atsakė Walterio Tavareso ir Sergio Rodriguezo taškais.

„Tai gyvenimas, tai krepšinis, kartais laimi, kartais pralaimi. Galiausiai turi pakilti. Nesusitvarkėme gynyboje ir nebuvome fiziški. Dėl to sumokėjome kainą. Tikiu, kad galėjome sugrįžti“, – po mačo kalbėjo „Olympiacos“ narys Thomasas Walkupas, prametęs visus šešis tritaškius.

„Esu liūdnas, nes nepradėjome rungtynių taip, kaip turėjome. Nenoriu sakyti, kad buvome išsigandę, bet atėjome su netinkamu nusiteikimu. Galiu skųstis pirma mačo puse, bet antroje mano komandos pastangos viso sezono metu buvo nuostabios“, – pridėjo OLY treneris Georgios Bartzokas.

Sekmadienį „Olympiakos“ laukia kova dėl trečios vietos su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“, bet ekipos nariai sutarė, kad tai – bereikšmis mačas, o dabar visa koncentracija bus skirta pergalei Graikijos pirmenybėse.

„Esame patys kalti, nes nevykdėme žaidimo plano. Svarbiausia, kad dabar išliktume sveiki, nepatirtume traumų mače dėl trečios vietos. Mūsų visa koncentracija teks tam, kad laimėtume Graikijos pirmenybes. Esu tikras, kad tą padarysime“, – teigė Nigelis Williamsas-Gossas, praėjusį sezoną tapęs čempionu su „Real“. – Labai norėjau juos įveikti šį vakarą, bet tai mano buvę komandos draugai, todėl palinkėjau jiems sėkmės finale.“

„Ne, nes tikslas yra laimėti Eurolygą, o ne iškovoti trečią vietą, – į klausimą, ar rungtynės dėl trečios vietos turi kažkokią prasmę, atsakė Th. Walkupas. – Judame toliau ir žvelgiame į laukiančią finalo seriją Graikijoje. Turime pakilti ir parodyti savo charakterį.“

„Real“ komandai Džananas Musa pelnė 20 taškų, Mario Hezonja pridėjo 12.

„Niekada savimi neabejojame, turime širdį, patirtį, alkį tokioms rungtynėms ir tikiuosi, kad iškovosime dar vieną trofėjų. Susikrautas pranašumas suteikė patogumo, bet tokiuose turnyruose tai gali tave pražudyti. Turime labai daug patirties, žinojome, kad jie bandys sugrįžti“, – po pergalės sakė M. Hezonja.

Pirmoje mačo pusėje jis griuvo kovoti dėl kamuolio, o po šio epizodo emocingai reagavo „Real“ treneris Chusas Mateo.

„Jis yra nuostabus žaidėjas, gražu matyti, kaip jis žaidžia puolime. Bet kai Mario taip krenta dėl kamuolio ir ginasi.. Tai neįtikėtina, parodo charakterį“, – pabrėžė strategas.

Jis išskyrė ir pagrindinius pergalės akcentus: „Kontroliavome kovą dėl kamuolių, ritmą, greitį, puikiai gynėmės. Tai suteikė mums pranašumą. Bet atėję į rūbinę per pertrauką žinojome, kad to dar negana“.

55-erių treneris neskubėjo žiūrėti į finalą su „Panathinaikos“.

„Po to, kai išgersime šiandien alaus, pradėsiu mąstyti apie finalą“, – šyptelėjo jis.