„Gera energija, gerai dalijomės kamuoliu, sugebėjome tinkamai sureaguoti į prastai sužaistą ketvirtą kėlinį dvikovoje su Bursos „Tofaš“. Svarbiausia, kad niekas negavo traumos ir tai yra vienintelis dalykas, kuris man rūpi. Manau, kad padarėme nedidelę pažangą“, – po rungtynių kalbėjo A. Trinchieri.

Turkijoje vykstančiame „Gloria Cup“ turnyre „Žalgiris“ rezultatu 80:60 sutriuškino Berlyno ALBA ekipą. Žalgiriečiai Antalijoje atsitiesė po nelauktos nesėkmės pirmame mače, kuriame 74:75 nusileido Bursos „Tofaš“ komandai.

Jis pabrėžė, kad žalgiriečiai gerai dalijosi kamuoliu, atliko 22 rezultatyvius perdavimus ir visi buvo pasirengę mesti į krepšį.

„Nepataikėme visų metimų, bet svarbiausia, kad atakavome krepšį, – tęsė „Žalgirio“ strategas. – Sunkiausiai tikriausiai veteranams, kuriems tai gal 15-oji pasirengimo sezonui stovykla ir tai dar ne pabaiga. Tikiu, kad jie daro pažangą ir rodo pakankamai energijos“.

Anot trenerio, buvo prastų epizodų, kai trūko drausmės ir koncentracijos, tačiau tai – kelias į geresnį žaidimą: „Tai – augimo skausmai. Stengsimės vengti tokių atkarpų, bet aš žinau, kad tai vis tiek pasikartos.“

A. Trinchieri buvo nusivylęs 18-mečio Alekso Bieliausko pasirodymu: „Jis nežinojo derinių. Klausiau jo, ar jis atvyko į Turkiją pasimėgauti saule ir maistu, ar žaisti krepšinį. Jis iki šiol neatsakė“.

„Žalgirio“ veteranas Edgaras Ulanovas tvirtino, kad pergalę užtikrino gera komandos gynyba.

„Gynyba nulėmė mūsų pergalę, privertėme ALBA suklysti daug kartų. Kita vertus turime ir juos suprasti – jie žaidė vakar, dabar antros rungtynės. Galbūt mes turėjome pranašumą. Nemanau, kad patys žaidžiame taip, kaip norėtume.

Nesame 100 proc. pasirengę, greitai pavargstame, nesugebame kontroliuoti tempo. Todėl puolime kvailai klystame, – kalbėjo jis. – Šiandien turėtume būti patenkinti gynyba, nes privertėme klysti daug improvizuojančią komandą. Jei praėjusiose rungtynėse trūko fiziškumo, tai šįkart buvo geriau. Bet vis dar yra, kur tobulėti“.