Pernai iš pradžių Kazio Maksvyčio, o tada Andrea Trinchieri vadovauti žalgiriečiai liko 14-oje vietoje (14-20). Jiems iki įkrintamųjų pritrūko trijų pergalių.

Šiemet kauniečiai startuos dvikova namuose su atsinaujinusia „Barcelona“, kuriai praėjusiame sezone nusileido abu kartus (80:85 Kaune ir 73:91 Barselonoje) ir kuri finišavo ketvirta, tačiau galiausiai nepateko į finalo ketvertą Berlyne.

Į Kauną atvyko visas būrys naujokų – Sylvainas Francisco, Tyrone’as Wallace’as, Deividas Sirvydis, Ignas Brazdeikis, Matthew Mitchellas, Alenas Smailagičius ir Bryantas Dunstonas, komandos biudžetas ūgtelėjo iki rekordinio 17,7 milijono eurų, o A. Trinchieri prie vairo stovi nuo pat sezono pradžios, tad ir lūkesčiai Nemuno saloje pakilo.

Tiesa, nesnaudė ir kiti Eurolygos klubai, į ką dėmesį surengtoje spaudos konferencijoje ir atkreipė Andrea.

„Nenoriu būti nuobodus, bet, mano nuomone, tai – viena stipriausių Eurolygos kampanijų istorijoje. Bus smagu jį stebėti, bet mums teks išplaukti šiuose vandenyse, kuriuose knibžda daug ryklių – daug didelių komandų ir talentingų žaidėjų.

Esu šimtu procentų įsitikinęs, kad bus labai sunku. Turėsime koncentruotis tik į artimiausias rungtynes ir spausti iš savęs maksimumą. Stengsimės žaisti geriausią įmanomą krepšinį ir būti geriausia savo versija.

Konkurencija turnyre laukia tikrai didžiulė, todėl neturime koncentruotis į švieslentę, nes gali nutikti taip, kad darysime viską, ką tik galime, bet varžovai tiesiog bus geresni. Tai – maratonas, o ne sprintas. Bus ilga kelionė – su pakilimais ir nuopuoliais“, – kalbėjo strategas iš Italijos.

„Gerų žaidėjų kiekis didžiuosiuose klubuose yra neįtikėtinas. Ir opcijų, kurias turi kiekviena komanda, yra daugiau nei bet kada. Greitas pavyzdys – „Fenerbahče“ pridėjo Bobaną Marjanovičių vien tam, kad turėtų didžiulį kūną, kurio jiems trūko prieš tai.

Taip pat galime pažiūrėti, kiek gynėjų dabar turi „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“ – turbūt po 6-7 starto penketo vertus žaidėjus. To anksčiau nebuvo ir tai yra didžiausias pokytis“, – pridūrė jis.

A. Trinchieri prisipažino neabejojantis, kad arena per ketvirtadienio mačą su „Barca“ bus sausakimša.

„Laukiu nesulaukiu pirmųjų namų rungtynių. Daugelis mūsų žaidėjų nėra žaidę pilnoje „Žalgirio“ arenoje. Galiu pamėginti įsivaizduoti, kaip jie jausis. Nenoriu, kad išeikvotume visą energiją per pirmas penkias minutes, nes laukia 40 min. kova su rimtu oponentu“, – pažymėjo jis.

Paklaustas, kaip vertina auklėtinių pasirodymą per pirmus tris laimėtujs LKL susitikimus, specialistas jų nesureikšmino.

„Vis dar esu šios komandos pažinimo procese. Mačiau ir gerąjį, ir blogąjį veidus. Mano darbas yra tą blogąjį palikti už durų. Eurolygoje viskas bus kitaip, todėl negaliu to lyginti su LKL“, – sakė jis.

A. Trinchieri, komentuodamas dėl patirtos čiurnos traumos kelioms savaitėms iškritusio Brady Maneko situaciją, to kaip galimo pasiteisinimo minėti nenorėjo.

„Nemėgstu verkšlenti, tai ne mano būdas. Turėsiu leisti į aikštelę penkis žaidėjus ir jais pasitikėsiu. Turiu ne vieną sūnų, o trylika, taigi...“, – svarstė jis.

Andrea itin pagarbiai atsiliepė apie naująjį katalonų pirkinį Keviną Punterį.

„Tai vienas geriausių taškų rinkėjų Europoje. Jis gali laimėti rungtynes vienas pats“, – tvirtino treneris.

Spaudos konferencijos pabaigoje jis pagyrė Lietuvos atlikėjo Justino Jaručio specialiai „Žalgiriui“ sukurtą dainą „Žaliai balti Dievai“.

„Tikrai girdėjau ir man patiko. Supratau apie 20 žodžių, gal kokių 18, bet skambesys tikrai geras“, – šypsojosi A. Trinchieri.

„Žalgirio“ ir „Barcelonos“ susirėmimas prasidės ketvirtadienį 20 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)