Vienas lyderių šioje triuškinančioje „Ryto“ pergalėje buvo Gytis Radzevičius, kuris per 22 minutes sumetė 16 taškų (3/6 dvit., 1/2 trit., 4/5 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir išdalino 5 rezultatyvius perdavimus. Ketvirtą sezoną sostinėje rungtyniaujantis puolėjas įvertino trenerių štabo darbą, tačiau įžvelgė vieną pagrindinę pergalės priežastį:

„Kova. Į aikštę žengėme kietesni ir fiziškesni, neleidome jiems lengvai priimti kamuolių ir jaustis patogiai, kas buvo problema pirmose rungtynėse. Paprasčiausiai pakeitėme savo mentalitetą ir rezultatas akivaizdus.“

Palyginus su pirmosiomis pusfinalio rungtynėmis, kurias pralaimėjo 85:96, „Rytas“ praleido gerokai mažiau taškų ir demonstravo aktyvesnę gynybą, kuri vedė prie progų puolime. Tai nulėmė nuostabų pataikymą tiek iš trijų taškų (45 proc.), tiek iš dviejų taškų zonos (61 proc.).

„Kovojame vienas už kitą ir automatiškai atsiranda pasitikėjimas tarpusavyje, todėl nepagailime papildomų perdavimų. Svarbiausia tai, kad pradedame nuo gynybos ir sunkiai dirbame toje aikštės pusėje, o tai leidžia mėgautis krepšiniu atakuojant. Viskas atrodė daug geriau“, – geresniu žaidimu džiaugėsi 28-erių lietuvis.

Nors trečiadienį rytiečiams teko sugerti skaudų smūgį ir matyti įsivažiavusius varžovus, G. Radzevičius tikina, kad nerimo nebuvo, o atsakomybę dėl nesėkmės tolygiai prisiėmė visi.

„Panikos tikrai nebuvo. Žinojome, kad sužaidėme labai prastas rungtynes, tuo labiau kai serija iki trijų pergalių, o rezultatas buvo tik 1-0. Dabar lygu, viskas prasideda iš naujo ir negalime galvoti, kad kažką mes čia laimėjome“, – tikslo iš akių nepaleidžia „Ryto“ senbuvis.

Po antro rungtynių kėlinio aikštėje kilo konfliktas, į kurį įsivėlė ne tik abiejų komandų žaidėjai, bet ir treneriai. G. Radzevičius iškart po to tiesioginiame BTV eteryje pasidalino savo karštu komentaru, kuriame teigė, jog „Wolves“ neatlaiko jų fiziškumo ir „verkia“. Po rungtynių puolėjas pripažino, jog pasikarščiavo:

„Nenorėčiau komentuoti. Gal palikime aikštelėje šitą dalyką. Manau, kad emocijos pervirė per kraštus. Sirgaliai užsidegę, viešojoje erdvėje daug kalbų įvairiausių, tad daug yra tų emocijų, tačiau, man atrodo, kad nuo jų serija tik įdomesnė.“

Nors „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas pergyveno, kad konfliktas galėjo įplieksti ugnelę „Wolves“ stovykloje, į trečią kėlinį su užsidegimu žengė būtent jo auklėtiniai, kurie ketvirtį pradėjo įspūdingu 18:3 spurtu, kurio metu atrodė, jog rytiečiai negali pramesti.

„Gerai uždarėme antrą kėlinį, o tas konfliktėlis kažkiek tikrai užkūrė mus. Turėjome tą persvarą, po pertraukos į aikštę žengėme su užtikrintumu, tačiau žaidėme, lyg rezultatas būtų 0:0 ir tiesiog dirbome savo darbą“, – teigė G. Radzevičius.

Šioje serijoje kol kas sunkiai sekasi pagrindiniam „Ryto“ lyderiui Marcusui Fosteriui, kuris penktadienį pelnė 8 taškus išmetęs vos 5 metimus, o pirmame serijos mače akimirksniu susirinko 3 asmenines pražangas ir tapo menku faktoriumi. Tiesa, penktadienį rytiečiai rado kitų ginklų, o tai džiugino 197 cm ūgio puolėją.

„Manau, kad tai parodo, jog mes gera komanda ir galime be jo (M. Fosterio) žaisti. Jau pasiekėme pusfinalį, o tokiame etape jokiu būdu negalime būti priklausomi nuo vieno žaidėjo. Tas komandinis žaidimas tikrai džiugina, o Marcusas vis tiek yra svarbus mūsų žaidėjas. Kartais savo taškų nesusimeta, tačiau jam varžovai visada skiria didžiulį dėmesį, o tai atveria žaidimą visiems kitiems“, – amerikiečio vertę pabrėžė G. Radzevičius.

Neseniai paskelbti ir kandidatai į Lietuvos krepšinio rinktinę, kuri keliaus į olimpinį atrankos turnyrą Puerto Rike ir galimai į Paryžiaus olimpines žaidynes, tačiau šiame sąraše savo vardo neišvydo vilnietis.

„Tikrai nenuliūdau. Kiek mačiau, praktiškai visi pagrindiniai žaidėjai važiuoja, o aš suprantu savo galimybes ir tikrai nenuliūdau. O apie rezervinę rinktinę dar kiek anksti kalbėti, bet ji labiau jaunimui skirta, mano nuomone“, – optimizmu nespindėjo puolėjas.

Šįkart į pagrindinę Lietuvos rinktinę kol kas nepakviestas nė vienas „Ryto“ žaidėjas. Anksčiau šiais metais jai atstovavo pats G. Radzevičius ir Margiris Normantas.

„Visada smagu, kai komandos draugai kažkur patenka ar kažką pasiekia, bet treneriai priima sprendimus ir žiūri pagal save, o jei Lietuva keliaus į olimpines žaidynes ir net laimės kokį medalį – visi džiaugsis“, – šypsojosi G. Radzevičius.

Ketvirtfinalyje „Rytas“ pranoko Jonavos „CBet“ ekipą (2-0), „Wolves Twinsbet“ palaužė Klaipėdos „Neptūno“ pasipriešinimą (2-1).

Šios serijos tvarkaraštis:

05 22 d. „Rytas“ – „Wolves“ 85:96

05 24 d., 18:30 val. penktadienis: „Wolves“ – „Rytas“ 75:113

05 27 d., 18:30 val. pirmadienis: „Rytas“ – „Wolves“

05 30 d., 18:30 val. ketvirtadienis: „Wolves“ – „Rytas“ (jei prireiks)

06 01 d., 17:00 val., šeštadienis: „Rytas“ – „Wolves“ (jei prireiks)

Pernai „Ryto“ vyrai finale apmaudžiai 2-3 nusileido Kauno „Žalgiriui“ ir prarado čempionų titulą. Tuo metu lygoje debiutavę „Vilkai“ netikėtai krito dar ketvirtfinalyje, kai 0-2 neatsilaikė prieš „CBet“.

Kitame pusfinalyje šiemet kaunasi „Žalgiris“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (kol kas ten – 2-0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją