Giedriaus Žibėno auklėtiniai įpusėjus trečiosioms rungtynėms dar atsiliko 39:43, bet po ilgosios pertraukos suintensyvino savo gynybą ir perlaužė susitikimo eigą bei šventė antrą pergalę – 86:78.

„Ryto“ krepšininkai dabar serijoje pirmauja 2-1, o ketvirtasis ir galbūt jau lemiamas mačas numatytas ketvirtadienį.

„Darbas dar nėra baigtas. Būtų blogiausia pagalvoti, jog kažką jau padarėme – nieko mes dar nepadarėme. Kitos rungtynės prasideda nuo 0:0. Pradėjome susitikimą su prasta energija, blogai saugojome lanką, nesulaikėme Rasheedo Sulaimono. Po pertraukos mūsų žaidimas kiek pagerėjo, pradėjome tvarkytis perimetro gynyboje“, – po rungtynių kalbėjo „Ryto“ treneris.

Strategas nusiminė sužinojęs Keenano Evanso traumos rimtumą.

„Tai pati žiauriausia sporto dalis. Nesvarbu, lyderis ar ne, tai yra žaidėjai, kurie kaunasi dėl apdovanojimų, trofėjų. Tokios traumos yra žiaurioji sporto dalis. Tikrai norisi, jog komandos į lemiamas kovas ateitų su geriausiais žaidėjais bei žiūrovai galėtų mėgautis geriausiu krepšinio produktu, bet sportas kartais yra negailestingas“, – apgailestavo dėl K. Evanso traumos G. Žibėnas.

G. Žibėnas sulaukė ir klausimo apie tai, ko jis palinkėtų arenoje apsilankusiam šio LKL sezono MVP Ąžuolui Tubeliui, kuris priklauso „Rytui“, bet šiemet buvo išnuomotas Klaipėdos „Neptūnui“ ir dabar jau domina daugiau komandų, galbūt net tą patį „Žalgirį“.

„Ąžuolui patarimas būtų įsiklausyti į publikos reakciją, kai jis buvo parodytas kube. Vienas treneris yra man pasakęs: eik ten, kur tavęs nori“.

„Vilkų“ kailio neišgelbėjo įspūdingas Rasheedo Sulaimono žaidimas – 32 taškai (10/12 dvitaškių, 2/7 tritaškiai, 6/7 baudos), 3 atkovoti kamuoliai, 8 išprovokuotos pražangos ir 30 naudingumo balų.

Treneris Nedas Pacevičius nesutiko, kad amerikietis mačo pabaigoje galėjo būti pervargęs, dėl ko ir susižeidė bei neužbaigė susitikimo.

„Parodėme kažkiek kitokį veidą nei pastarosiose rungtynėse. Nebuvo jokių problemų dėl žaidėjų kovos, atsidavimo ir kritimo ant kiekvieno kamuolio, bet atkrintamosiose vis tiek reikia šiek tiek daugiau. Nors atsiliekame, kol turime šansą, bandysime kabintis.

Turime apsilopyti žaidas ir išlikti kartu. Šį sezoną jau turėjome daug svarbių momentų ir ketvirtadienį bus dar vienas iš jų. Niekas nesikeičia: bandysime kovoti ir laimėti rungtynes“, – sakė N. Pacevičius.

Savo varžovo didžiajame LKL finale jau laukia čempiono vardą ginantis Kauno „Žalgiris“, kuris 3-0 pranoko Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją