Andrea Trinchieri auklėtiniai antrose ketvirtfinalio rungtynėse Telšiuose 76:58 susitvarkė su Mažeikių „M Basket-Delamode“ ir laimėjo seriją rezultatu 2:0.

Dabar žalgiriečiai laukia savo būsimų oponentų pusfinalyje. Jais taps arba Utenos „Uniclub Casino-Juventus“, arba Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai (toje serijoje – 1:1).

„Mano komentaras bus labai trumpas – 2:0. Pusfinalis. Mes padarėme savo darbą. Ar žaidėme gerai? Ne. Buvo labai keistos rungtynės. Mažeikiai pernelyg nesistengė gynyboje ir mes bet kada galėjome išsimesti laisvi po vieno perdavimo. Bet buvo bloga diena mūsų metikams, trūko nusiteikimo, taip jau kartais nutinka. Aikštelė irgi nebuvo tokia, prie kokios esame pratę. Lankai kieti. Kontroliavome rungtynes savo gynyba, ypač antroje pusėje.

Pradėjome mačą labai gerai, solidžiai – 32:16, o tada šiek tiek praradome savo ritmą. Kai pradėjau kelti atsarginius žaidėjus, praradome iniciatyvą. Tačiau padarėme tai, kas buvo būtina, kad išsaugotume pergalę“, – po susitikimo nedaugžodžiavo A. Trinchieri.

Paklaustas apie komandos kapitono vaidmenį aikštėje strategas iš Italijos išskyrė jo universalumą.

Edgaras Ulanovas gali žaisti daugelyje pozicijų, nes ji daro daug dalykų. Jis yra labai neįvertintas žaidime du prieš du. Kai jam pačiam puolime nesiseka, jis stegiasi kuo tik gali padėti komandai. Jis žaidžia aukštame lygyje ir aš nenoriu jo nustumti į vieną poziciją – geriau tegul būna trijose“, – teigė Andrea.

Rezultatyviausiai ir naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidė vidurio puolėjas Laurynas Birutis, kuris per 17 minučių suvertė 15 taškų (7/9 dvitaškiai, 1/2 bauda) sugriebė 5 atšokusius kamuolius, blokavo 2 varžovų metimus, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir sukaupė 21 efektyvumo balą.

Tiesa, kauniečiai pataikė tik 7 tritaškius iš 30 bandymų (23 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją