Visiškai dominavę praėjusio sezono vicečempionai Ryto“ vyrai sutriuškino savo principinius varžovus net 113:75 (32:22, 29:22, 36:20, 16:11) ir išlygino serijos rezultatą – 1-1.

Trečiasis susitikimas numatytas pirmadienį.

Nugalėtojams 16 taškų atnešė Gytis Radzevičius, 15 – Margiris Normantas, 14 – Martynas Echodas (8 atk. kam., 27 naud. balai), po 13 – Justinas Gorhamas (8 atk. kam.) ir Arnas Velička, 12 – Gytis Masiulis 12 (8 atk. kam.).

„Vilkams“ Rasheedas Sulaimonas pasiūlė 16, Jeffery Tayloras – 14, Artūras Žagaras – 9, Tre’Shawnas Thurmanas ir Regimantas Miniotas – po 8 taškus.

Primename, kad šeimininkų teisėmis žaidę, bet beveik visą laiką savo varžovus vijęsi „Ryto“ krepšininkai pirmajame susirėmime nusilenkė „Vilkams“ rezultatu 85:96.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai finišavo antri, bet namų aikštės pranašumo pusfinalyje neturės – visi mačai vyks toje pačioje „Twinsbet“ arenoje.

Rungtynių eiga:

„Wolves Twinsbet“ – „Rytas“

Ketvirtas kėlinys

4 min. M. Echodas pataiko abu baudos metimus, o „Rytas“ galiausiai pramuša 100 taškų ribą. Tiesa, kėlinys kol kas itin nerezultatyvus – pelnyti vos 4 taškai. Dvitaškį prieš tai pataikė rytiečių jaunuolis Gantas Križanauskas, o rezultatas – 64:101.

Likęs laikas tebuvo formalumas. „Rytui“ taškus rinko net 20-metis Modestas Babraitis – 67:110.

Finalinė sirena paskelbė daugiau nei užtikrintą rytiečių pergalę – 75:113.

Trečias kėlinys „Wolves Twinsbet“ 64:97 „Rytas“

10 min. „Ryto“ uraganinis puolimas ir toliau nestoja: tritaškiai, dėjimai ir metimai su pražangomis, o persvara taip pat auga. Paskutiniame ketvirtyje „Wolves“ laukia labai sunki užduotis, o „B tribūna“ jau traukia pergalės dainas, rezultatas – 64:97.

6 min. „Wolves“ neatsikvošėja, o „Rytas“ nestabdo. Trečio kėlinio rezultatas kol kas – 7:21. Rytiečiai toliau nuostabiai atakuoja iš toli, o iki krepšio prasiveržia be didesnių problemų. G. Radzevičius pataiko 1 iš 2 baudos metimų, o „Rytas“ priekyje rezultatu 51:82.

3 min. Techinėmis pražangomis nubaustas R. J. Cole’as, J. Tayloras ir Giedrius Žibėnas, techninį baudos metimą metė ir pataikė A. Žagaras. Tiesa, neatrodo, jog ši situacija išėjo į naudą „Vilkams“. „Rytas“ su griausmingais sirgaliais užnugary pelnė 11 taškų paeiliui, o rezultatas tapo triuškinantis – 45:72.

Antras kėlinys – „Wolves Twinsbet“ 44:61 „Rytas“

10 min. „Wolves“ neberanda atsakymų nuostabiam „Ryto“ pataikymui iš toli (8/12 tritaškių – 66,6 proc.). Tolimomis bombomis pasižymėjo M. Normantas ir Arnas Velička, baudos metimais 12 taškų pasiekė Martynas Echodas.

Rasheedas Sulaimonas nepataikė paskutinėmis sekundėmis mesto tritaškio, po kurio sekė karštas apsistumdymas, kurio centre – R. J. Cole’as ir J. Tayloras. Žaidėjai išskirti pakankamai taikiai, o arenoje esantys „Ryto“ sirgaliai įspūdingai užsikūrė.

Žengiant į ilgąją pertrauką „Wolves“ atsilieka 44:61

6 min. Raudonieji po vandens pertraukėlės atgavo ritmą puolime ir mušė „Vilkus“ po krepšiu, tačiau jiems atsiplėšti neleido A. Žagaras, kuris pataikė puikų tritaškį su pražanga ir prasiveržė lengvam dvižingsniui. Tiesa, kampe visiškai laisvas paliktas M. Normantas šeimininkų gynybą baudė tritaškiu, vėliau metimu iš vidutinio nuotolio. J. DeLaurier darkart krovė kamuolį iš viršaus, o „Ryto“ pranašumas vėl dviženklis – 38:48.

3 min. Pagal galinę liniją įkirtęs M. Fosteris įspūdingu dėjimu pradėjo antrą ketvirtį, tačiau „Ryto“ puolimas prislopo, o į kontratakas besiveržiantys „Wolves“ provokuoja pražangas – rytiečiai „bonus’ą“ pasiekė per dvi minutes. Po Artūro Žagaro baudos metimų ir Kristupo Žemaičio dėjimo komandas skiria vos vienas metimas – 32:34.

Pirmas kėlinys – Vilniaus „Wolves Twinsbet“ 22:32 Vilniaus „Rytas“

10 min. Tre’Shawnas Thurmanas tritaškiu mažina atsilikimą, tačiau paskutinės atakos metu kone 4 kamuolius puolime atkovoję rytiečiai, J. Laurier dvitaškio dėka, išlaiko 10 taškų pranašumą – pirmas kėlinys baigiasi 22:32.

8 min. Įspūdingą tritaškį nuo lentos pataiko Rasheedas Sulaimonas, tačiau gynyboje „Wolves“ negali nustoti prasiženginėję – rytiečiai metė jau 7 baudos metimus, o „Vilkai“ susirinkę jau visas 5 komandines pražangas, kol varžovai turi tik 2. Po R. J. Cole’o ir Gyčio Masiulio tritaškių „Wolves“ atsilieka dviženkliu skirtumu – 17:30.

6 min. Taškų lenktynės prasidėjo. „Rytas“ bando „Wolves“ gynybą kiekvieną kartą užpulti kaip įmanoma greičiau, o kol kas tai veikia. Tiesa, nominalių šeimininkų gretose du svarbius tritaškius smeigė Jeffrey Tayloras, tačiau trečio amerikietis nepataikė. Iškart po to pirmus taškus tolimu metimu pelnė Marcusas Fosteris. Vandens pertraukėlė, o „Rytas“ toliau pirmauja – 10:18.

3 min. „Rytas“ kol kas dusina „Vilkus“ gynyboje, o kitoje pusėje tikslą pasiekė Gyčio Radzevičiaus tritaškis, po krepšiu dominuoja Javinas DeLaurier – išprovokavo pražangą ir pataikė vieną iš dviejų baudos metimų bei galingu dėjimu užbaigė „alley-oop“ situaciją. Po Justino Gorhamo baudos metimų „Wolves“ atsilieka 2:8.

0 min. Rungtynės prasideda!

* * *

Ketvirtfinalyje rytiečiai 2-0 susitvarkė su Jonavos „CBet“, o „Vilkai“ 2-1 palaužė Klaipėdos „Neptūną“.

Reguliariajame sezone du kartus pajėgesnis buvo „Rytas“ (89:72 ir 99:83), sykį – „Wolves“ (84:74).