Vilniuje triumfavusių panevėžiečių strategas Nenadas Čanakas buvo patenkintas auklėtinių pasirodymu ir gebėjimu prisitaikyti prie susidariusios padėties.

„Tipinis atkrintamųjų varžybų mačas: daug emocijų, daug energijos, bet ir daug klaidų. Tiesa, aš pastebėjau, kokios problemos mums kilo antrajame kėlinyje ir jas pataisėme, todėl manau, kad nusipelnėme šios pergalės. Dabar bandysime laimėti pirmas rungtynes prieš savo sirgalius per šias atkrintamąsias“, – kalbėjo serbas.

Panevėžio „Lietkabelis“ iki šiol laimėjo 4 rungtynes atkrintamosiose varžybose – 2 pergalės prieš Utenos „Juventus“ ketvirtfinalyje ir 2 pergalės šioje, mažojo finalo, serijoje (pusfinalyje panevėžiečiai 0-3 nusileido „Žalgiriui). Įspūdinga tai, jog „Lietkabelis“ nė vienų rungtynių nelaimėjo namų arenoje, tačiau yra per žingsnį nuo bronzos medalių.

N. Čanakas šiam fenomenui paaiškinimo neturėjo, tačiau atskleidė, jog buvo labai patenkintas savo auklėtinių energija ir kova kovojant dėl kamuolių, kurių „Lietkabelis“ nusiėmė 39, o „Wolves“ – 26. Buvęs krepšininkas taip pat nepagailėjo pagyrų lemiamais momentais spindėjusiam Džiugui Slavinskui:

„Apie tą vyrą galiu kalbėti tik teigiamai. Tiek kaip žaidėjas, tiek kaip žmogus, jis mūsų komandai reiškia labai daug. Nesu sutikęs daug geresnių žmonių krepšinyje, nei jis, todėl jis nusipelno visko, ką turi. Žmonės nemato, kaip sunkiai jis dirba ties savo metimu ir kiek treniruojasi.“

25-erių puolėjas sekmadienį kilo nuo suolo, tačiau lemiamame ketvirtyje buvo esminė „Lietkabelio“ sėkmės dalis – per vieną atkarpą išrašė įspūdingą bloką, smeigė tritaškį, išprovokavo pražangą bei susimetė abu baudos metimus. Rungtynes Dž. Slavinskas užbaigė su 8 taškais, pataikė abu mestus tritaškius.

Pralaimėtojų pusėje Nedas Pacevičius taip pat sugebėjo rasti pozityvo, tačiau ir atpažino keletą dalykų, kurie nulėmė svečių pergalę.

„Neturiu jokių pretenzijų žaidėjams, kadangi jie kovėsi gerai, iš visų jėgų. Pirmas dvi rungtynes išsimėtėme kamuolius ten, kur norėjome, susikūrėme progas, o panašiai pradėjome ir šį mačą, tik skirtumas buvo tas, kad nepataikėme tų gerų metimų. Tokiose rungtynėse kažkuriuo metu labai reikia sėkmės, o antroje rungtynių pusėje net skaičiai parodo, kad jos neturėjome atakuodami iš toli. Su tokia sudėtimi, kokią dabar turime, mes kitaip žaisti negalime.

Kai kurie sunkesni „Lietkabelio“ metimai krito. Mes, treneriai, padarėme klaidų, kuriomis jie pasinaudojo, tad galime tik pasveikinti varžovą ir ruoštis kitoms rungtynėms“, – teigė Kaune gimęs treneris.

Vilniečiams šioje serijoje kol kas nepadeda Christianas Mekowulu ir Jeffrey Tayloras, o tai reiškia, jog jų aukštaūgių arsenale yra tik kapitonas Regimantas Miniotas.

„Žaidžiame su vienu nominaliu vidurio puolėju ir vienu atsarginiu, kuris, mano nuomone, labiau tinkamas ketvirtai pozicijai. Čia yra didžiulė problema, su kuria turime tvarkytis, kadangi varžovai ja labai efektyviai naudojasi ir atakuoja mus būtent per savo aukštaūgius“, – kalbėjo 29-erių strategas.

Tiesa, „Wolves“ kapitonas sekmadienio rungtynėse atrodė puikiai – per 22 minutes pelnė 16 taškų (8/10 metimų) ir atkovojo 3 kamuolius. Kai jam tekdavo pailsėti, jo vaidmenį perimti turėjo 201 cm puolėjas Vitalijus Kozys, kuris per 8 minutes pasitarnavo 2 taškais ir 2 atkovotais kamuoliais.

„Neturiu jokių priekaištų Vitalijui (Koziui). Jis nėra net pratęs žaisti centro puoleju, o nepadeda ir tai, kad reikia žaisti prieš tokio dydžio aukštaūgius kaip Gagičius ar Maldūnas. Aišku, jis turi pranašumų kitose vietose, tad mes verčiamės kaip mums išeina, o Vitalijus padaro tiek, kiek gali“, – aukštaūgių problemą komentavo N. Pacevičius.

Antradienį serija keliasi į Panevėžio „Kalnapilio“ areną, kur „Lietkabelis“ turės šansą iškovoti medalius. Mačo pradžia – 18.50 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)