LKL čempionato pradžia netikėtai sudomino ir tikrą NBA žvaigždę bei Memfio „Grizzlies“ lyderį Ją Morantą.

Buvęs Jono Valančiūno komandos draugas Tenesio valstijoje pasidalino vaizdo įrašu, kuriame kviečia mūsų šalies krepšinio aistruolius į Šiaulius. Būtent čia sekmadienį nuo 16 val. 30 min. susigrums vietos „Šiauliai“ ir vicečempionas Kauno „Žalgiris“.

„Sveiki visi. Čia – Ja Morantas. Kviečiu visus palaikyti mano brolį Shaqą ir Šiaulių komandą šį sezoną. Ypač rugsėjo 22 dieną. Pirkite bilietus“, – ragina 25-erių metų amerikietis.

Primename, kad Žydrūno Urbono treniruojami šiauliečiai praėjusį sezoną liko už LKL atkrintamųjų borto, bet kiek nelauktai pateko į KMT finalo ketvertą Kaune, kur pusfinalyje metė rimtą iššūkį žalgiriečiams.

Savo ruožtu jau du kartus NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavęs J. Morantas pernai NBA lygoje tesužaidė devynis mačus – didžiąją dalį reguliariojo sezono jis praleido, nes buvo suspenduotas dėl mosikavimo ginklu viešoje vietoje, taip pat gydėsi traumą.

Visgi per pastaruosius trejus metus Ja vidurkiai yra išties įspūdingi – vidutiniškai po 26,7 taško, 7,5 rezultatyvaus perdavimo ir 5,8 atkovoto kamuolio.

J. Morantas yra geras „Šiaulių“ naujoko Shaqo Buchanano draugas.