Prieš du dešimtmečius D. Sirtautas buvo neprilygstamas šiuose konkursuose, o V. Jurgilas net kelis kartus paeiliui liko antroje vietoje.

Legendiniai LKL „Oro karaliai“ sako: negalima lyginti jų laikmečio ir to, ką išdarinėja šiuolaikiniai krepšinio skrajūnai.

„Mašina buvo „Lada“ tais laikais, o dabar koks „Mercedes“, – vaizdų palyginimą pateikė V. Jurgilas. – Greitis tuomet ir dabar, fizinės galimybės labai pasikeitė. Bet nors mūsų fizinės galimybės, savęs nenuvertinant, nebuvo blogos – su galva siekdavai lanką beveik.“

„Dar studijų metais jei kas nors įdėdavo per rungtynes – tu jau savaitės didvyris, – prisiminė D. Sirtautas. – Nuaidėdavo per visą Lietuvą, kad kažkas įdėjo iš viršaus.“

D. Sirtautas tapo pirmuoju lietuviu LKL „Oro karaliumi“ ir turnyrą laimėjo tris „Žvaigždžių dienas“ paeiliui: 1995, 1997 ir 1998 m.

Pačiu pirmuoju „Oro karaliumi“ pripažintas amerikietis Gary Arringtonas.

Šiemet dėjimų į krepšį konkursas bus rengiamas 23-čią kartą, o dalyviai, dėl titulo kovosiantys vasario 17 d. per SIL–Karaliaus Mindaugo taurę, bus skelbiami vėliau.

Vienas šalia kito susėdę V. Jurgilas ir D. Sirtautas žvelgdami į archyvinius, daugiau nei dvidešimties metų senumo kadrus prisiminė 1995-ųjų „Oro karaliaus“ konkursą, visa tai – reportaže su dėjimų legendomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)