Komandos apsikeitė pergalėmis svečiose arenose ir serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo lygiu – 1:1.

Rungtynės startavo kovingai, o Dovio Bičkauskio tritaškis įsibėgėjus pirmam ketvirčiui persvėrė rezultatą – 15:14. Ketvirtį solidžiau užbaigė „vilkai“, bet po pertraukėlės Džordže Gagičius drebino krepšį dėjimu – 19:21.

Gynyboje Regimantą Miniotą praleidęs D. Gagičius lietuvį stabdė itin kietai ir gavo nesportinę pražangą (30:35). Kaip ir pirmajame serijos mače, vilniečiai į ilgąją pertrauką išsinešė dviženklį pranašumą – 41:31.

Grįžus iš rūbinių svečiai truktelėjo dar toliau po Vaido Kariniausko tritaškio – 51:38. Gediminas Orelikas aikštės viduryje gudriu judesiu sau ant rankų pakabino Tre’Shawną Thurmaną, uždirbdamas tris baudų metimus – 45:53. Dviženklį skirtumą tarp komandų grąžino Rasheedas Sulaimonas – 59:49.

Pertraukos po trečiojo kėlinio metu iš aikštės vidurio pataikė vienas iš „7bet-Lietkabelio“ gerbėjų, tarsi šio epizodo įkvėpti panevėžiečiai priartėjo ir netruko išsiveržti į priekį – 64:61. „Vilkai“ iniciatyvą atsiėmė savo spurtu ir V. Kariniausko tritaškiu – 71:64. Penktoji pražanga iš rungtynių eliminavo T. Thurmaną, Kristupas Žemaitis ir Deividas Sirvydis apsikeitė taikliais metimais – 74:69. Paskutinėse atakose svečiams pavyko apginti trapią persvarą.

„Wolves Twinsbet“ šiame mače vertėsi devyniais žaidėjais – traumos prisidėti prie pergalės neleido Garrisonui Brooksui, Jeffery Taylorui ir Christianui Mekowulu.

Trečiasis serijos mačas Vilniuje vyks sekmadienį (birželio 9-ąją), 17.20 val.

„7bet-Lietkabelis“: Deividas Sirvydis 19 (2/7 tritaškių, 4 atk. kam.), Džordže Gagičius 12 (7 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 11 (2/6 tritaškių), Gediminas Orelikas 10 (7 atk. kam., 0/5 tritaškių), Vytenis Lipkevičius 6 (4 atk. kam.).

„Wolves Twinsbet“: Regimantas Miniotas 17 (9 atk. kam., 4/5 dvitaškių), Eigirdas Žukauskas 14 (4 atk. kam., 2/8 tritaškių), Vaidas Kariniauskas (3/4 tritaškių, 4 atk. kam., 4 klaidos) ir Tre’Shawnas Thurmanas (1/7 tritaškių, 4 rez. perd.) po 13, Arturas Žagaras (6 rez. perd., 1/5 tritaškių), Rasheedas Sulaimonas (1/4 dvitaškių, 1/5 tritaškių), Kristupas Žemaitis (4 atk. kam., 5 rez. perd., 2/6 tritaškių) ir Arnas Beručka po 6.

Rungtynių eiga

Ketvirtas kėlinys. „Lietkabelis“ 73:81 „Wolves“

40 min. R. Miniotas po puikaus perdavimo užsidirba ir konvertuoja „2+1“ situaciją, o „Vilkų“ pergalė jau praktiškai garantuota – 69:77.

39 min. V. Kariniauskas ir K. Žemaitis pataiko dar po tritaškį, o šeimininkų gretose iniciatyvos imasi D. Sirvydis. Tiesa, „Vilkai“ išlieka priekyje 69:74.

37 min. E. Žukauskas pelnė svečių pirmus 4 taškus kėlinyje, o tolima bomba prisidėjo Kristupas Žemaitis. „Vilkai“ po 7:0 atkarpos vėl priekyje – 64:68.

35 min. Vytenis Lipkevičius baudos metimais rezultatą lygina, o iškart po to D. Sirvydis greitajame puolime pelno sunkius 2 taškus su pražanga. Panevėžiečiai 64:61 priekyje, o kėlinio rezultatas – 15:0.

34 min. Paskutinį ketvirtį panevėžiečiai pradėjo su nuostabia energija – per pirmas 2 minutes „Wolves“ nepelnė nė taško, o „Lietkabelis“ – net 8. 4 iš jų suvertė ir 2 blokus varžovams išrašė D. Gagičius, pasižymėjo ir aktyviai gynyboje žaidžiantis Diante Baldwinas. Panevėžiečiai atsilieka 57:61, o „Kalnapilio“ arena skamba visu garsu.

Trečias kėlinys. „Lietkabelis“ 49:61 „Wolves“

30 min. Panevėžiečiai vedami G. Oreliko trumpam užsikūrė ir artėjo prie varžovų, tačiau per paskutines dvi su puse minutės nerado nė vieno kokybiško metimo. Tuo metu tritaškį smeigė Rasheedas Sulaimonas, 2 taškus pridėjo T. Thurmanas, o „Wolves“ žengiant į lemiamą ketvirtį pirmauja 49:61.

25 min. Svečiai įsikniaubę laikosi už savo dviženklio pranašumo, bet „Lietkabelis“ po truputį randa sėkmės iš trijų taškų zonos. Labai gudrią, trijų baudos metimų vertės pražangą išprovokavo Gediminas Orelikas ir aptirdė „Vilkų“ persvarą – 45:53. Jau 13 taškų savo sąskaitoje turi D. Sirvydis.

Antras kėlinys. „Lietkabelis“ 31:41 „Wolves“

20 min. Prieš ilgąją pertrauką R. Miniotas „Vilkų“ persvarą pavertė dviženkle ir pataikė 10-uosius savo taškus. Žengiant į antrą rungtynių pusę svečiai pirmauja 31:41.

18 min. Džordže Gagičius pasikarščiavo po savu krepšiu ir trenkė per galvą Regimantui Miniotui. Už tai buvo nubaustas nesportine pražanga. „Wolves“ aukštaūgis pataikė abi baudas, o atgavę kamuolį „Wolves“ pelnė dar 2 taškus su pražanga, kurie krito į A. Žagaro sąskaitą. „Lietkabelis“ jau atsilieka 30:39.

14 min. D. Sirvydžio metimo su pražanga įkvėpti šeimininkai trumpam išsiveržė į priekį (26:23), tačiau greiti Vaido Kariniausko 5 taškai sugrąžino pranašumą svečiams, o Tre’Shawnas Thurmanas po pertraukėlės pridėjo dėjimą iš viršaus – 26:30.

Pirmas kėlinys. „Lietkabelis“ 17:21 „Wolves“

10 min. Martynas Varnas mažino „Lietkabelio“ atsilikimą taikliais baudos metimais, o su sirena visiškai laisvas iš trijų taškų zonos nepataikė E. Žukauskas. Po pirmo ketvirčio – 17:21 priekyje „Wolves“

9 min. D. Bičkauskio tritaškis vedė šeimininkus į priekį, tačiau Eigirdas Žukauskas atsakė tuo pačiu ir sugrąžino „Wolves“ persvara. Kampe laisvas paliktas Arnas Beručka pridėjo dar vieną tritaškį, o išprovokuota klaida vedė ir prie vilniečių baudos metimų. Panevėžiečiai atsilieka 15:21.

4 min. Aikštelės šeimininkai kirto pirmi Deivido Sirvydžio tritaškiu, tačiau po to sekė „Wolves“ 9:0 atkarpa. Tiesa, ją dar vienu tolimu metimu nutraukė tas pats „Žalgiriui“ pažadėtas snaiperis – 6:9 priekyje vilniečiai.

0 min. Gytis Vilius meta kamuolį į viršų ir rungtynės prasideda!


Vilniečiai bronzinę seriją pasitiko po įnirtingos bei principinės akistatos prieš „Rytą“. Ten Nedo Pacevičiaus auklėtiniai kitai Vilniaus komandai nusileido 2-3.

Tuo metu panevėžiečiai pusfinalyje bandė mesti iššūkių čempionui Kauno „Žalgiriui“, kuriam pralaimėjo 0-3. Tiesa, serija buvo atkaklesnė nei parodo rezultatas. Antrąsias pusfinalio rungtynes Nenado Čanako auklėtiniai pralaimėjo paskutinę sekundę (89:90), bet lemiami Kevarriuso Hayeso taškai buvo pelnyti po teisėjo klaidos.

Reguliariajame sezone mažojo finalo dalyvės susitiko tris kartus. Du sykius laimėjo „Lietkabelis“, kartą triumfavo „Wolves“.

Pirmasis šių ekipų susidūrimas buvo itin dramatiškas, kuomet po dviejų pratęsimų dramos panevėžiečiai 108:105 pranoko savo varžovus.

Vilniečiams nepavyko pasiekti revanšo sekančiose rungtynėse, kurios jau vyko jų namų tvirtovėje (73:78). Visgi trečias kartas nemelavo ir „Wolves“ tiesiog be gailesčio sutriuškino panevėžiečius (109:72).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)