Vilniečiai šeštadienio vakarą neapgynė savo tvirtovės nuo Klaipėdos „Neptūno“ (9-12) – 83:84.

Svečius į uostamiesčio į pergalę vedė sezono eigoje į „Rytą“ sugrįžęs, bet „Neptūnui“ paskolintas Ąžuolas Tubelis, kuris ne tik užfiksavo dvigubą dublį – 18 taškų ir 10 atkovotų kamuolių, bet ir įmetė pergalingą dvitaškį bei nusiėmė lemiamą kamuolį.

„Mes šiandien visiškai nenusipelnėme pergalės, tą parodė pirmas kėlinys, kaip mes įžengėme. Sumokėjome kainą už tai, kad negerbėme varžovų. Realiai pirmame kėlinyje žaidė tik Lukas Uleckas, o antro žaidėjo neradome.

Antroje rungtynių pusėje su šešių žaidėjų rotacija nėra paprasta grįžti atsiliekant 20 taškų. Ir paskui ten skųstis teisėjais ar kažkuo kitu, čia ne tame esmė. Esmė yra tai, kaip mes pradėjome rungtynes ir kaip įėjome į jas.

Galime pralošti, jei varžovai pataiko sunkius metimus per pakeltas rankas, o dabar skaudžiausia yra tai, kad 46 taškus praleidome baudos aikštelėje, kur varžovai karaliavo fiziškumu. Varžovai pajautė, kad mes šiandien minkšti ir tiesiog naudojosi tuo bei atsainiu mūsų požiūriu į rungtynes.

Apie kokias taktikas galime šnekėti, kai tau meta iš po krepšio? Ir ką, tu tikiesi, kad kažkas prames, kai nieko nepadarai, jog kamuolys ten nenueitų?“, – spaudos konferencijoje piktai dėstė Giedrius Žibėnas.

Paklaustas, kokia buvo jo žinutė žaidėjams po pralaimėjimo rūbinėje, treneris ją atskleidė.

„Koks yra jūsų pasiteisinimas šitaip pradėti rungtynes?

Tik kažkodėl labai tylu buvo.

Kadangi buvo nepralaimėję čia ilgiau nei metus, galbūt galvojome, kad žiūrovai už mus laimės. Šaunuoliai, vėl pilna arena susirinko, bet šiandien parodėme nepagarbą. Galbūt žaidėjams atrodė, kad pralaimėjimas paskutinėse rungtynėse „Žalgiriui“ yra gerai, tada tai yra lūzerių mentalitetas“, – rėžė strategas.

Tai buvo jau trečiasis komandų susidūrimas šį sezoną. Lapkritį „Rytas“ sostinėje įrodė savo pranašumą 93:75, o gruodį Klaipėdoje triumfavo 77:70.

Juodai-baltiems-raudoniems atsitiesti lengva nebus ir kitą savaitgalį, nes laukia derbis su Vilniaus „Wolves“ (14-7), o „Neptūnas“ gerą seriją sieks pratęsti Utenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)