Žalgiriečiai sausakimšoje namų arenoje išsigelbėjo tik paskutinėmis sekundėmis ir palaužė pergalę savo kišenėje jau praktiškai turėjusį Vilniaus „Rytą“ (16-3) rezultatu 97:94 bei žengė didelį žingsnį reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link.

Svečiai antrame kėlinyje pirmavo 48:41, o trečiame įgijo ir dviženklę persvarą – 72:62. Likus žaisti 24 sekundes vilniečiai vis dar diktavo savo sąlygas (94:91) ir artėjo prie sensacijos.

Vis dėlto Keenanas Evansas sušvelnino rezultatą, o sostinės ekipą paskandino Marcusas Fosteris. Gynėjas klydo, K. Evansas tą pavertė dar dviem taškais, netrukus „Ryto“ amerikietis prasižengė ir puolime, o Edgaras Ulanovas baudų metimais įtvirtino „Žalgirio“ pergalę.

„Kad nepasiėmėme taško, yra didžiulis negatyvas, nes tikrai jautėme, kad šiandien galime. Niekas nieko nekaltina dėl vienos klaidos paskutinę ataką ar vieno švilpuko. Pirštu durti į vieną ar kitą epizodą... Kai buvo +7, +10 mes turėjome būti kitokie, jeigu norime laimėti išvykoje prieš „Žalgirį“. Turėjome šansą kontroliuoti rungtynes kitokiu būdu“, – spaudos konferencijoje sakė „Rytos“ treneris Giedrius Žibėnas.

Tuo pačiu užsiminęs, kad varžovams laimėti galimai padėjo ir kitos jėgos.

„Nemanau, kad „Žalgiriui“ reikia kažkieno pagalbos laimėti rungtynes“, – mįslingai paskutinius epizodus įvertino sostinės ekipos strategas.

Tuo metu aktyviausieji šeimininkų sirgaliai – „Green White Boys“ labiausiai dėkojo būtent M. Fosteriui, kuris po sėkmingų epizodų nevengdavo pamojuoti arba patildyti tribūnų.

„Kalbant dar šiek tiek apie pačias rungtynes, geresnės pabaigos nei Fosterio susimovimas turbūt sunku ir įsivaizduoti. Smagu, kad maksimaliai dėmesio sau reikalaujantis bičas galiausiai su tuo dėmesiu nesusitvarkė ir sudegė. Ačiū, Marcusai už pergalę!

Įprasta, kad „Žalgirio“ ir „Ryto“ mačai pastaruoju metu yra apie sirgalių konkurenciją. Šįkart didelės konkurencijos nebuvo ir turi būti ligonis, kad nesuprastum, kas vakar dominavo tribūnose.

Nuo susižavėjimo savimi pačiais kurį laiką apsvaigę vilniečiai, kaip įprasta bandė kąsti dėl miesto mero, pozicijos Ukrainos klausimu ir t. t.

Dar kartą atkreipiame dėmesį, kad tiek GWB, tiek didžioji dalis „Žalgirio“ sirgalių yra nuoseklūs ir jau nuo 2014 reiškia paramą Ukrainai. Miesto meras daugiausiai kritikos ir spaudimo sulaukia būtent čia, o pinigai, kurie yra skiriami mūsų klubui yra ne visvaldo, o mūsų visų, tai yra savivaldybės pinigai. Atrodytų elementarūs dalykai, kuriuos kai kam suprasti yra per daug sudėtinga.

Tuo pačiu norime pranešti, kad ir balandžio 14 dieną mače su „Rytu“ būsime šiame sektoriuje. Jau dabar galite kreiptis dėl bilietų. Pažadame, kad bus tikrai gerai!“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė jie.

M. Fosteris surinko 15 taškų ir 16 naudingumo balų, bet suklydo 4 kartus.

Primename, kad tai buvo antrasis klubų tarpusavio mačas šiame sezone. Pirmąjį „Žalgiris“ išvykoje taip pat laimėjo 81:67.

Trečioji komandų akistata numatyta balandžio 14 d. taip pat Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)