„Šiandien mes nežaidėme gerai, leidome varžovams per anksti pajausti rungtynių ritmą, tačiau savo žaidėjams jokių priekaištų neturiu. Serija tęsiasi, niekas nesikeičia – mums reikia laimėti vienas rungtynes“, – konstatavo 40-metis treneris.

Sunkiai stabdomas pirmadienį buvo „Žalgirio“ Edmondas Sumneris, kuris pelnė 22 taškus (8/18 metimų), perėmė 3 kamuolius ir išdalino tiek pat rezultatyvių perdavimų.

„Tiesiog turime būti geresni vienas prieš vieną gynyboje sekančiose rungtynėse, nes šiose tai buvo problema“, – E. Sumnerio dominavimą aptarė G. Žibėnas.

Kalbant apie absoliutų vilniečių lyderį Marcusą Fosterį, kuris pelnė 25 taškus (9/16 met., 6/9 trit.), „Ryto“ vedlys su šypsena sakė, jog jis negali visada žaisti prastai. Iki pirmadienio susitikimo amerikietis šioje serijoje vidutiniškai metė po 12 taškų.

„Žalgirio“ vyr. treneris Andrea Trinchieri prieš pirmadienio akistatą kalbėjo, kad jo komandai reikia tik vienų rungtynių, kad atgautų ritmą ir turėtų šansą šioje serijoje.

G. Žibėnas su tuo visiškai sutikti nenorėjo ir mano, jog kauniečiai vis dar įsprausti į kampą.

„Manau, kad didesnis psichologinis spaudimas yra „Žalgirio“ pusėje. Mes šiandien sužaidėme blogas rungtynes ir tai suprantame, tačiau vis tiek buvome arti teigiamo rezultato.“

„Ryto“ strategas sutiko, kad rungtynių pabaigoje emocijų buvo per daug. Per paskutinę mačo minutę nuo kontakto ant parketo krito Rolandas Šmitas ir Tomas Dimša bei buvo išrašytos techninės pražangos. Nepaisant to, jis tikisi tikros pirties arenoje sugrįžtant į Vilnių.

„Manau, kad pergale tikime mes ir mumis tiki Vilnius. Ta pačia proga, raginu visus vilniečius padaryti tą patį, ką jie padarė antrose rungtynėse. Jie nešė mus ant rankų. Žinome, sirgaliai rungtynių už mus nelaimės, bet to, kas buvo antrose rungtynėse, aš dar nebuvau matęs. Raginu miestą tikėti toliau, tai suteikia daug motyvacijos.“

M. Normantas atrodė praradęs ritmą, gavo techninę pražangą. Ar kapitonas perdegė šiose rungtynėse?

– Nemanau. Jis buvo pasiruošęs ir visi žaidėjai buvo pasiruošę šiandien uždaryti seriją, o tai man duoda didžiulį pasitikėjimą savo komanda ir jos dvasia. Visi žino, kad pražangas reikia daryti, kai kuriose vietose gal persistengė žaidėjai, pasikarščiavo, bet čia yra krepšinis.

Prastas rungtynes sužaidė Gytis Radzevičius, kas tai nulėmė?

– Jei Gytis būtų pataikęs du tritaškius į kampą ir jo statistika bei rungtynės atrodytų visiškai kitaip. Per anksti paleidome varžovus šiose rungtynėse.

Kaip vertinate paskutinę „Žalgirio“ ataką antrame mače, lemiamo kėlinio pabaigoje, kuri sukėlė daug diskusijų apie galimą pražangą?

– Daug 50/50 epizodų ir šis epizodas buvo vienas iš jų, tačiau abiejose pusėse tokių situacijų buvo labai daug. Nemanau, kad tai turėjo įtakos ar nulėmė mačo laimėtoją, nes komandos aiškinosi pratęsime. Šansą įrodyti pranašumą turėjo ir vieni, ir kiti.

Normalu, kad kai komanda yra per vieną pergalę nuo čempionų titulo, ji su savimi vežiojasi visą čempionišką atributiką ir panašius dalykus. Kaip sekasi žaidėjams nekreipti į tai didelio dėmesio ir susitelkti į žaidimą?

– Mes šnekėjome po antrų rungtynių apie tai, tačiau mes turime išvengti kažkokių euforijų ar šventimų per anksti. Negalime įsivaizduoti, kad kažką padarėme, nes mes dar absoliučiai nieko nepadarėme ir žaidžiame prieš elitinę komandą, kuri yra favoritai. Šiuo metu mes esame ten, kur norėjome būti.


Pirmąsias finalo rungtynes po pratęsimo dramatiškai 89:88 laimėjo vilniečiai. Sostinėje taip pat prireikė papildomo laiko, o pranašumą ir vėl įrodė „Rytas“ (104:94).

Kauniečiams siekiant titulo teks kartoti 1996 metais įvykusį stebuklą, kuomet laimėjo finalą atsilikinėdami 0:2. Tuomet Jono Kazlausko auklėtiniai 3:2 parklupdė Kauno „Atletą“.

Žalgiriečiai savo reikalus pusfinalio serijoje sutvarkė dar gegužės 26-ąją (3-0 prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“), o „Rytas“ į finalą pateko birželio 1-ąją po 5-erių rungtynių permainingos serijos su „Wolves Twinsbet“: sostinės derbyje Giedriaus Žibėno auklėtiniai triumfavo 3-2.

Ketvirtfinalyje kauniečiai 2-0 susitvarkė su Mažeikių „M Basket-Delamode“, o vilniečiai taip pat 2-0 pranoko Jonavos „Cbet“.

Mažojo finalo seriją dėl bronzos pergalingai pradėjo „Lietkabelis“, kuris sostinėje 86:84 prigavo „Vilkus“, tiesa, Panevėžyje vilniečiai reabilitavosi ir iškovojo pirmąją pergalę serijoje (81:73).

Primename, kad pernai žaliai-balti finale rytiečius įveikė tik po dramatiško finišo – 3-2. Tuomet visus susitikimus laimėjo aikščių šeimininkai.

Likę LKL finalo mačai

Birželio 12 d. 18:30 val., trečiadienis, „Rytas“ – „Žalgiris“

birželio 14 d. 18:30 val., penktadienis, „Žalgiris“ – „Rytas“ (jei prireiktų)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją