„Lietuvos ryto“ krepšininkai jau pirmame kėlinyje pabėgo nuo belgų 15 taškų skirtumu, iki pertraukos surinko 61 tašką, o paskutines dvi mačo minutes rankas dažniau kilnojo ne gindamiesi nuo varžovų, o siausdami su žiūrovais po taiklių šūvių papliūpų.

Po finalinės sirenos švieslentėje ties „Lietuvos ryto“ pavadinimu liko degti trys magiški vienetai – tiek taškų V. Šeškaus treniruojamas Vilniaus klubas dar nebuvo įmetęs niekam.

„Manau, galime ir daugiau įmesti. Šiandien juk tik 24 tritaškius metėme“, – nusikvatojo specialistas.

Prieš lemiamas rungtynes jis nusprendė pakeisti gynybos sistemą ir permainomis liko patenkintas.

„Taip puolant praleisti 83 taškus yra niekis. Nepamirškite, kad mes žaidžiame greitai – statistiškai už kiekvieną kitą komandą per rungtynes surengiame 11 atakų daugiau, todėl ir mūsų krepšį dažniau atakuoja. Aišku, visi kalba, kad krepšinis prasideda nuo gynybos, bet... Varžovai gal ir nebeleis mums tiek įmesti, bet mes stengsimės“, – kalbėjo V. Šeškus.

„Vyrai – šaunuoliai, didžiuojuosi jais ir mūsų treneriu. Matosi, kad jis daro žingsnius į priekį. Gerai sužaidėme gynyboje, pavyko ir puolimas. Aišku, ir Simas (Jasaitis – DELFI) gynyboje gerai varo. Manau, ir toliau tobulinsime gynybą, ir viskas bus gerai“, – sakė puolėjas Kšyštofas Lavrinovičius.

Aštuntfinalyje kitą mėnesį vilniečių laukia Klaipėdos „Neptūną“ M grupėje skriaudęs Izmiro „Pinar Karsiyaka“ (Turkija) klubas. Įdomu, kad į Lietuvos sostinę atvyks net trys buvę „Lietuvos ryto“ legionieriai: kolumbietis Juanas Palaciosas, turkas Cemalis Nalga ir amerikietis D. J. Strawberry.

„Nesu matęs šios komandos, bet keletą pagrindinių žaidėjų žinau, yra tekę prieš juos žaisti. Analizuosime, ruošimės. Varžovas, žinoma, bus stipresnis nei iki šiol“, – neabejojo K. Lavrinovičius.

„Kiek toli galime eiti? Labai slidus dalykas. Nuo šiol kiekvienas etapas susidės vos iš dviejų rungtynių, o kiekvienas priešininkas bus vis pajėgesnis. Reikia žaisti, o motyvacijos tikrai bus. Be to, dar turime rezervų – reikia atgaivinti Travisą Leslie, kuris dėl traumos nežaidė pusantro mėnesio, bet tikrai gali labai pagelbėti po krepšiais, S. Jasaičiui irgi reikia atsigauti po ligos“, – svarstė V. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)