Viena iš turnyro favoričių laikyta Kazanės ekipa trečiadienio vakarą netikėtai krito jau aštuntfinalyje – turtingą rusų klubą eliminavo Zelionos Guros „Stelmet“. Pirmąjį mačą išvykoje rusai laimėjo 72:68, tačiau namuose gavo antausį su trenksmu – 54:71 ir iškrito iš turnyro.

Pasibaigus rungtynėms J. Pašutinas beveik rovėsi plaukus nuo galvos.

„Mūsų varžovai laimėjo pelnytai, ir tai yra didžiausia mūsų gėda. Neparodėme pagarbos nei klubui, nei sirgaliams. Šitaip žaisti negalima. Trečiąjį kėlinį varžovams pralaimėti 23:10... Mes nesigynėme, aikštėje tiesiog vaikščiojome. Kiekvieną kartą į mūsų krepšį skriedavo du arba trys taškai. Mačas buvo svarbus, o žaidėjai vaikščiojo kaip per treniruotę – netgi treniruotėse atrodėme geriau. Ir tai yra mano atsakomybė“, – rankomis skėsčiojo krepšinio specialistas.

Treneris kritikos negailėjo ir savo krepšininkams.

„Aš žaidėjams sakiau, kad varžovai supranta mačo svarbą, tačiau trečiajame kėlinyje mes vis tiek nesigynėme. Gerai – nepataikėme, tačiau gintis tai reikia. Ir 24 klaidos... kas antras perdavimas skriejo varžovams į rankas. Mūsų dubleriai tiek daug neklystų. Tai – tiesiog neatleistina“, – širdo jis.

Tragiškai „Uniks“ ekipai susiklosčiusiose rungtynėse A. Milaknis praktiškai negavo progos pasireikšti. Ant parketo lietuvis praleido 4 minutes, per kurias spėjo atkovoti 1 kamuolį, atlikti rezultatyvų perdavimą, kartą suklysti ir 2 kartus prasižengti. Lietuvis netgi nespėjo išmesti nė vieno metimo ir buvo pakeistas.
Visi sukrėsti, nes patyrėme gėdą. Potencialiai mes stipresni du kartus, tačiau žaidžia ne pavardės, žaidžia tie, kurie stengiasi. Lenkai kovojo ir baudė mus: gynėsi, keitėsi, kaip šunys puolė kovoti dėl kiekvieno kamuolio.
Jevgenijus Pašutinas
„Galbūt komanda jau buvo pasiekusi savo sportinį piką, mėginsime aiškintis. Tačiau tai – atkrintamosios varžybos, tai – širdis ir galva. Arba tu žaidi, kovojo, stengiesi už savo klubą, arba tiesiog sėdi ir žiūri“, – vertindamas savo auklėtinių pasirodymą nesismulkino J. Pašutinas.

Vienintele paguoda A. Milakniui ir visai „Uniks“ ekipai liko VTB Jungtinės lygos varžybos, kuriose jau savaitgalį ekipos laukia dvikova su CSKA.

„Visi sukrėsti, nes patyrėme gėdą. Potencialiai mes stipresni du kartus, tačiau žaidžia ne pavardės, žaidžia tie, kurie stengiasi. Lenkai kovojo ir baudė mus: gynėsi, keitėsi, kaip šunys puolė kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Kas belieka dabar – mėginti eiti į aikštę ir kautis su CSKA. Daugiau nebeturime ką daryti“, – rėžė J. Pašutinas.

Neplanuotai anksti pasibaigusiame Europos taurės turnyre A. Milaknis iš viso sužaidė 16 rungtynių, trejas iš jų pradėjo starto penkete, vidutiniškai per mačą pelnė po 6,9 taško, o tritaškius metė 37 proc. taiklumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)