Kaip skelbia Marca.com, 36-erių metų Madrido „Real“ puolėjas informavo Ispanijos krepšinio federaciją, kad, jeigu tik bus sveikas, padės komandai kitą rudenį vyksiančiame Europos čempionate.

Apskritai vienas iš ambicingiausių krepšininko tikslų yra sudalyvauti ir 2024-ųjų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kurios R. Fernandezui būtų jau šeštosios. Iki šiol šešeriose žaidynėse nėra tekę žaisti nė vienam krepšininkui – po penkis kartus olimpiadose be Rudy yra dalyvavę ispanai Juanas Carlosas Navarro ir Pau Gasolis, argentinietis Luisas Scola, brazilas Oscaras Schmidtas, australas Andrew Gaze'as ir puertorikietis Teofilo Cruzas.

Minėtasis J. C. Navarro karjerą Ispanijos rinktinėje pabaigė 2017-aisiais ir iki šiol yra Ispanijos rinktinės rekordininkas pagal joje sužaistas rungtynes. „La Bomba“ sąskaitoje – 253 rungtynės su Ispanijos rinktinės marškinėliais. Ir vienintelis realiai šį pasiekimą pagerinti galintis žmogus šiuo metu yra R. Fernandezas, rinktinėje sužaidęs 233 rungtynes.

Pažymėtina, kad kol kas šiame sąraše Rudy yra tik ketvirtas, tačiau keliomis rungtynėmis už jį daugiau sužaidę Felipe Reyesas ir ispanų legenda Juanas Antonio San Epifanio rinktinei jau nebeatstovauja ir su J. C. Navarromdėl rekordo nebepasivaržys.

Anot Marca pranešimo, noras pralenkti „La Bomba“ taip pat yra vienas iš R. Fernandezą toliau žaisti rinktinėje skatinančių niuansų.

Kitų metų Europos čempionato metu R. Fernandezui bus 37-eri, o Paryžiaus olimpinių žaidynių metu – 39-eri.

Rudy yra vienas tituluočiausių visų laikų ispanų krepšininkų, savo kraityje turintis 10 su nacionaline rinktine iškovotų medalių: penkis aukso (du – pasaulio čempionatų, tris – Europos čempionatų), tris sidabro (du – olimpinių žaidynių, vieną – Europos čempionato) ir du bronzos (po vieną – olimpinių žaidynių ir Europos čempionato).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)