„Tai buvo mirk arba gyvenk rungtynės, bet mes tokių šį sezoną jau esame turėję. Smagu, kad komanda sureagavo, o dabar turėsime dar vienerias tokias šeštadienį. Dabar svarbiausia yra pailsėti, išsivalyti galvas ir ruoštis lemiamai kovai“, – kalbėjo „Wolves“ strategas.

„Išėjome su pakankamai nebloga energija, neblogu atsinešimu. Priėmėme tam tikrus sprendimus gynyboje, šiek tiek rizikavome, kažkur pataikėme, kažkur – ne“, – apie pergalę lėmusius veiksnius komentavo treneris.

Prieš dvikovą netrūko abejonių dėl Rasheedo Sulaimono sveikatos ir galimybių žaisti ketvirtadienio rungtynėse. Visgi amerikietis į aikštę žengė jausdamas skausmus, rungtyniavo beveik 18 minučių bei pataikė du tolimus metimus.

„Jeigu žaidėjas šiandien žaidė, tai reiškia, jog jis buvo pasiruošęs rungtyniauti. Visi puikiai suprantame, kokios svarbos tai rungtynės. Džiaugiuosi, jog R. Sulaimonas parodė lyderystę, norą. Jis pasakė man, kad yra pasiruošęs ir ties tuo kalbos buvo baigtos“, – R. Sulaimono faktorių įvertino lietuvis.

Ir ne tik R. Sulaimonas turi sveikatos bėdų.

Traumą gydosi Garrisonas Brooksas, ketvirtadienį nežaidė Jeffery Tayloras. Tai, anot stratego, mobilizavo ekipą.

„Mes vis dar gyvi, buvome gyvi ir prieš rungtynes. Kartoju dar nuo serijos su „Neptūnu“, mes šį sezoną tiek visko patyrėme, tiek visko turėjome... Galėčiau čia tokį romaną užsukti ir parašyti, būtų garantuotas bestseleris, kas čia vyko, ir kas čia dėjosi. Eilinė diena, eilinis iššūkis, kurį mes priėmėme ir smagu, kad vis dar esame gyvi“, – kalbėjo N. Pacevičius.

Amerikietis dar žengė į aikštę ketvirtajame kėlinyje, kuomet ekipas skyrė daugiau nei 20 taškų.

„Rungtynės dar nebuvo uždarytos. Patys matėte, jog „Rytui“ užteko dviejų minučių, jog panaikintų didelę skirtumo dalį. „Rytas“ yra atkarpų komanda ir žaidžiant prieš juos niekada negali būti ramus“, – tęsė strategas po Delfi klausimo apie R. Sulaimono žaidimą „Wolves“ pirmaujant virš 20 taškų.

„Vilkų“ gretose trūko Jeffery Tayloro, kurio dalyvavimas lemiamoje akistatoje lieka neaiškus.

„Dar tikslinamės (traumos pobūdį), sunku kažką dabar atsakyti. Situacija neatrodo labai bloga. Reikia atlikti nuodugnius tyrimus. Šiandien jis rungtynes stebėjo iš namų, kadangi, jam reikia ramybės. Tikimės, jog jam pavyks atsistatyti iki kitų rungtynių“, – apie J. Tayloro situaciją kalbėjo jis.

Daugiau minučių nei įprastai sulaukė Vaidas Kariniauskas, rungtyniavęs 17 minučių ir išmetęs net 14 metimų bei pelnęs 10 taškų (5/13 dvir., 0/1 trit.).

„Jis tikrai nėra dar savo ritme ir tai yra dalis mano kaltės, nes keletą rungtynių jis žaidė mažiau. Tokiose svarbiose rungtynėse jo patirtis mums yra labai svarbi. Jis gavo pasitikėjimą ir puikiai atliko savo užduotis“, – V. Kariniauskio svarbą įvardijo specialistas.

Lemiamos pusfinalio rungtynės vyks šeštadienį, rungtynių nugalėtojas finale žais prieš Kauno „Žalgirį, o pralaimėtojas dėl bronzos apdovanojimų kovos prieš Panevėžio „Lietkabelį“.