Po penktadienį surengtos lengvos metimų treniruotės mintimis apie laukiantį susitikimą su Berlyno ALBA su „Žalgiris TV“ pasidalijo Deividas Sirvydis.

„Šiame turnyre jau pradedame tokias rungtynių rutinas. Stebime varžovus, žiūrime jų derinius, šiek tiek ir savo žaidimą apšlifuojame, praeiname ir įsitvirtiname visas rungtynių idėjas. Šiaip viskas gerai“, – tvirtino snaiperis.

Po pirmųjų turnyro Turkijoje rungtynių, kurias žalgiriečiai pralaimėjo Bursos „Tofaš“ klubui (74:75), vyriausiasis žalgiriečių treneris Andrea Trinchieri išskyrė dar „sunkias“ žalgiriečių kojas po treniruočių. Tam pritarė ir D.Sirvydis.

„Nėra lengva, vis tiek, tas rungtynių ritmas yra visai kitoks nei treniruočių. Šiek tiek reikia apsiprasti, bet kas yra, manau, suprantama. Kaip ir treneris minėjo, bandome, kuo geriau išnaudoti visą laiką. Daug krūvio, visai nelengvos treniruotės, bet mes to norime“, – tikino D.Sirvydis.

Penktadienio vakarą „Žalgirio“ laukia susitikimas su kita Eurolygos komanda – ALBA. Vokietijos klubas pirmajame savo išbandyme „Gloria Cup“ turnyre nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkams.

„Kaip ir Trevionas Williamsas, taip ir visa ALBA komanda mėgsta daug improvizuoti. Tie tokie nestandartiniai perdavimai per visą aikštelę, tie įkirtimai, daug užtvarų nuo kamuolių. Tokia neįprasta komanda gynybai. Mūsų laukia geras testas“, – pasakojo D.Sirvydis.

Per trejas sužaistas ikisezonines rungtynes D.Sirvydis aikštėje praleisdavo vidutiniškai po beveik 17 minučių, per kurias rinkdavo po 9,3 taško. Krepšininkas džiaugėsi komandos demonstruojamu žaidimo braižu.

„Turiu skirtingų užduočių tiek puolime, tiek gynyboje. Stengiesi atiduoti visą save, visas jėgas. Būna, kas nesigauna, kas irgi yra normalu. Tai nutiko iš to kojų „nebuvimo“. Šiaip viskas smagu – visi gauna laiko, visi gauna pasireikšti. Bendras žaidimo braižas yra smagus ir visi mėgsta žaisti tokį krepšinį – visi kerta, gauna kamuolius, kamuolys juda“, – kalbėjo D.Sirvydis.