Kauniečiams 16 taškų ir 19 naudingumo balų surinko Edgaras Ulanovas. 14 taškų ir 17 naudingumo balų pridėjo Deividas Sirvydis, 16 taškų ir 14 naudingumo balų – Bryantas Dunstonas. Tiesa, amerikietis mačo nebaigė dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito.

Žalgiriečiams mačo pradžioje sunkiai sekėsi stabdyti varžovų puolimą, o po pirmosios mačo dalies pusšimtį taškų suvertę Lietuvos čempionai turėjo komfortišką pranašumą – 50:35.

Po pertraukos sostinės krepšininkai pirmavo jau 20 taškų (55:35). Bryanto Dunstono ir Deivido Sirvydžio taškai gaivino „Žalgirį“, tačiau lemiama dešimties minučių atkarpa prasidėjo Vilniaus atstovams toliau užtikrintai pirmaujant – 73:60.

Į lemiamą šturmą pakilę svečiai grąžino maksimalią intrigą, prie kurios solidžiai prisidėjo kapitonas. Po jo tritaškio komandas skyrė tik 2 taškai (88:86), o iki ketvirčio pabaigos buvo likusios 37 sek.

Jayvonas Gravesas pataikė didžiulės svarbos dvitaškį (90:86). Po dar vieno pasitarimo D. Sirvydis provokavo pražangą mesdamas iš toli ir pataikė pirmąsias dvi baudas (88:90).

Po trečiojo netaiklaus metimo kamuolį po krepšiu atkovojo E. Ulanovas, likus 12 sek. jis nesiryžo atakuoti per varžovų rankų mišką ir galbūt bandyti provokuoti pražangą, o kamuolį netiksliai adresavo komandos draugui. Po klaidos prie baudų metimo linijos siųstas G. Masiulis pataikė tik 1 baudos metimą (91:88), o paskutinis S. Francisko tolimas šūvis tikslo nepasiekė.

– Kodėl nepavyko pergalingai sugrįžti į sostinę?, Delfi paklausė E.Ulanovo.

– Nėra lengva, kai po dviejų kėlinių atsilieki 15 taškų. Galbūt nebuvome tinkamai pasirengę psichologiškai.

Varžovai gerai pradėjo mačą, žaidė fiziškiau, norėjo labiau, ypač tai tinka kalbant apie mačo pradžią.

Tų pasiteisinimų gali būti daug, bet niekam tai neįdomu. Pabaigoje turėjome kažkokiu būdu galimybę sugrįžti į rungtynes, bet nemanau, kad kalba turėtų būti apie dvikovos pabaigą.

Reikia analizuoti dvikovos pradžią.

– Paskutinės atakos metu po netaiklaus baudos metimo atkovojote kamuolį, ar dabar prisimenant tą epizodą nėra minčių, kad galėjote pats atakuoti, provokuoti varžovo pražangą?