Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (8-5) šeštadienio vakarą įspūdingu būdu išrašė antrąjį pralaimėjimą „Betsafe-LKL“ lentelės lyderiams.

Oliverio Kostičiaus treniruojama komanda namuose 96:68 (33:20, 18:13, 20:12, 25:23) nepasigailėjo Vilniaus „Wolves“ (11-2) krepšininkų, kurie sulig šia nesėkme prarado vienvaldžių lyderių statusą.

„Pirmiausiai turiu pasveikinti varžovų trenerį ir Utenos komandą, žaidėjus. Jie puikiai pasiruošė rungtynėms tiek emociškai, tiek fiziškai, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo K. Kemzūra.

Anot „Wolves“ trenerio, apie rungtynes mažai ką galima pasakyti: „Jų agresyvumas, spaudimas neleido mums nieko realizuoti puolime. Kad ir surasdavome laisvus žmones, niekas negalėjo užbaigti atakos. Be to, pradžioje padarėme 7 klaidas, o tai leido varžovams pabėgti.

Nekalbu jau apie mūsų gynybą. Nežinau, ką padarėme ne taip, bet rungtynes pradėjome ne taip, kaip įsivaizdavau. Po to istorija... Mėginome kažką keisti, bet niekas neveikė. Mums dabar tikrai sunkus metas. Kito kelio nėra. Reikia pažiūrėti į veidrodį, išanalizuoti klaidas ir grįžti į pergalių kelią.“

Po šio pralaimėjimo „Wolves“ pergalėmis ir pralaimėjimais susilygino su Vilniaus „Rytu“ (11-2), o jau sekmadienį šias ekipas pavyti galės ir Kauno „Žalgiris“ (10-2). Tuo tarpu uteniškiai pagal pergales pavijo šiame ture savo rungtynių nežaidžiantį Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (8-4).

Savo ruožtu Utenos ekipos strategas Oliveris Kostičius dėkojo savo žaidėjams už puikų pasirodymą.

„Pirmiausiai norėčiau išskirti gynybą, gerą koncentraciją ir žaidimą puolime visas 40 minučių. Mums daug padėjo ir mūsų fanai, – kalbėjo jis. – Aišku, jausmas tikrai labai geras, tačiau tai tik vienerios rungtynės. Mūsų varžovas tikrai buvo labai pajėgus. Pasimėgausime iki rytojaus ir toliau vėl ruošimės kitoms rungtynėms.“

Anot O. Kostičiaus planas buvo pirmiausiai prilygti varžovams kovingumu: „Tikrai intensyviai gynėmės, koncentracija buvo tobula. Daug dėmesio skyrėme varžovų gynėjams. Viskas šįkart gerai suveikė. Laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, o tai buvo vienas iš pagrindinių pergalės faktorių.“


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)