Dabartinę padėtį Lietuvos krepšinyje A. Sabonis vertino su humoru ir ironija, o apie sklandančius gandus siūlė klausti tų paskalų autorių.

„Pasaka, vyksta finalas. Lemiamos dienos. Ko dar norėti? Autorių klauskite, prie ko čia aš? Aš nežinau, kas vyksta“, – sakė A. Sabonis, informaciją apie įvykius Lietuvoje randantis internete.

Pirmadienio vakarą vyksiančias lemiamas septintąsias finalo serijos rungtynes A. Sabonis, kuris dar nebuvo susitikęs su „Žalgirio“ klubo savininku Vladimiru Romanovu, žiūrės ne „Siemens arenoje“.

„Savo namų arenoje (žiūrėsiu). Ne dar, dar nebuvau (susitikęs su V. Romanovu). Ryt - poryt, vis tiek reikės pakalbėti. Aišku, (viską sužinau) per internetą“, – sakė A. Sabonis.

Jis niekada neslėpė, kurią komandą palaiko per finalus ir turi ant rankos dukros dovanotą talismaną.

„Norėčiau, kad laimėtų „Žalgiris“. Todėl esu užsidėjęs dukros padarytą šitą (baltos ir žalios spalvų juostelę riešui – DELFI). Va, prašau, (rodo žurnalistams). Iki (rezultato) 3-3 ištraukė. Čia užsidėjau prieš finalus“, – prisipažino A. Sabonis.

Garsiausias visų laikų Lietuvos vidurio puolėjas neatsimena, kad savo karjeroje būtų rungtyniavęs iš viso be trenerių.

„Ne, dėl kažkokių sveikatų būdavo, bet būdavo galų gale antri treneriai, treti... Čia naujiena. Gaudykite ją“, – žurnalistams linkėjo A. Sabonis.

Š. Marčiulionis: darnos nebėra

Š. Marčiulionis tai pat nepatenkintas netvarka Lietuvos krepšinyje.

„Man sunku komentuoti. Yra betvarkė, ji nedaro garbės Lietuvos krepšiniui. Tos darnos, kuri buvo anksčiau, nėra. Aš manau, reiktų tikrai daryti kardinalius sprendimus apskritai dėl viso (Lietuvos) krepšinio vizijos 5-10 metų į priekį. Šiandieną kas darosi yra graudžiai juokinga“, – teigė Š. Marčiulionis.

Dabartinis skandalingas LKL finalas nepuošia Lietuvos krepšinio.

„Po pirmųjų rungtynių man iš karto paskambino iš JAV ir klausė, kaip „Žalgiris“ žaidžia be trenerio? Paaiškinti, aišku, man nebuvo lengva. Žmonės girdi ir domisi. Rimas (Kurtinaitis) jau po pirmųjų (rungtynių be trenerio) buvo sutrikęs. Kokia strategija? Kokia taktika? Man sunku spėlioti. Tada būtų toks tų trenerių ir žaidėjų vertybių perkainavimas, kad galima taip laimėti.

Aš tokiuose batuose nesu buvęs. Visą laiką turėjome silpnesnį ar stipresnį trenerį. Aš nežinau, „Žalgiriui“ trauktis nėra kur, – svarstė Š. Marčiulionis.

Drabstymasis purvais ir gandai apie pirktas-parduotas rungtynes Š. Marčiulionio nestebina.

„Tai labai „lietuviška“ ir tai dabar perėjo į krepšinį. Aš tikiuosi, kad tai yra trumpas procesas. Manau turime didesnių bėdų ir tą klausimą reikia kardinaliai spręsti. Jau nekalbant apie pasiruošimą 2011 metų Europos čempionatui ir t.t. Ten dar yra daug neigiamų dalykų“, – pabrėžė Seulo olimpinis čempionas, Barselonos ir Atlantos žaidynių bronzos medalininkas.

Legendinis gynėjas pripažįsta, kad „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ sveika konkurencija naudinga visam Lietuvos krepšiniui.

„Šiaip, aš filosofiškai galvoju, kad turi būti ta konkurencija, kuo daugiau bus sveiko proto, tuo geriau bus reprezentuojamas Lietuvos krepšinis. Tuo visiems bus geriau. Kaip čia pasiskirtstys tos jėgos, man sunku dabar atsakyti. O koks bus rezultatas – žiūrėsime“, – kalbėjo Š. Marčiulionis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją