ISTORIJA. 1994 m. įkurtas "Šiaulių" klubas savo kolekcijoje turi jau 9 bronzinių medalių kolekciją. 12 sezonų iš eilės dėl medalių kovojusius šiauliečius pernai pavasarį ketvirtfinalyje 0:2 eliminavo Utenos "Juventus". LKL mažajame finale pergalę 3:0 šventė pirmąkart dėl trofėjaus kovojęs Prienų "Rūdupis".

DVIKOVOS. Šį sezoną "Šiauliai" ir Prienų ekipa jėgas tarpusavyje išbandė keturis kartus - sužaidė po dvejas LKL ir BBL rungtynes. Šiauliečiai laimėjo tris iš keturių dvikovų. Trenerio Antano Sireikos auklėtiniai laimėjo abu BBL mačus - po dviejų pratęsimų 110:104 išplėšė pergalę išvykoje ir 80:71 namuose. LKL reguliariojo sezono pirmenybėse abi komandos pasidalijo po pergalę namuose: prieniškiai laimėjo 89:88, o šiauliečiai 98:86. Būtent pergalė namuose didesniu skirtumu leido "Šiaulių" ekipai užimti aukštesnę vietą LKL turnyro lentelėje ir garantavo aikštės pranašumą bronzinėje serijoje.

LYDERIAI. "Šiaulių" lyderių trejetas: Cameronas Longas (13,6 tšk., 3,4 rez. perd., 3,3 atk. kam.), Valdas Vasylius (12,6 tšk., 5 atk. kam.) ir Rashaunas Broadusas (10,2 tšk., 3,7 rez. perd.). "Rūdupio" lyderiai: Gediminas Orelikas (11,8 tšk., 4,3 atk. kam.), Povilas Butkevičius (11,7 tšk., 6,1 atk. kam.) ir Gintaras Kadžiulis (11 tšk., 4 rez. perd.).

MINTYS I. "Dėl bronzos kovos dvi lygiavertės komandos, ir serija bus labai sunki. Tai rodo ir tarpusavio rezultatas, ir atkrintamosios varžybos. Prieniškiai žaidžia velniškai akiplėšiškai - krepšinio terminais kalbant, niekas neišmeta "į varžovo veidą" metimų tiek, kiek jie. Ir jiems sekasi. Nepaisant pasikeitimų komandoje per sezoną, jie turi ilgą lygiaverčių ir patyrusių žaidėjų suolą. Todėl sunku nuspėti, kas jų gretose sužais.

Netolima ateitis parodys, ar mums pakako laiko įkvėpti oro po beprotiško savaitės maratono LKL ir BBL čempionate. Nemanau, kad labai lemiamas veiksnys bus aikštės pranašumas, nes "Rūdupis" LKL pusfinalyje geriau žaidė Kaune nei namuose", - serijos išvakarėse kalbėjo "Šiaulių" treneris Antanas Sireika.

MINTYS II. "Šiai serijai ruošiamės be didelės įtampos, nes pagrindinį tikslą jau pasiekėme - esame stipriausiųjų ketverte. Aišku, norime ir sieksime apginti titulą, bet susigrąžinti medalius sieks ir "Šiauliai", kurie, girdėjau, nori grįžti ir į Europos taurės turnyrą. Labai gaila, kad neišsaugojom aikštės pranašumo, nes namuose žaidžiame kur kas galingiau - čia pralaimėjome tik "Žalgiriui" ir "Šiauliams". Šiauliečiai nėra mums parankus varžovas, nes turi labai fiziškai stiprių žaidėjų. Bet manau, kad serija bus labai įdomi", - sakė "Rūdupio" ekipos strategas Virginijus Šeškus.

SERIJA. LKL bronzinė serija: gegužės 5 d. 17 val. (Šiauliai), gegužės 7 d. 19.10 val. (Prienai), gegužės 9 d. 19.10 val. (Šiauliai), gegužės 12 d. 17.10 val. (Prienai)*, gegužės 16 d. 19.10 val. (Šiauliai)*. * - jei reikės.