M. Balčiūnas teigė, kad vykdomasis komitetas pašalino 11 narių ir šiuo metu federacija vienija 150 balso teisę turinčių LKF narių, galėsiančių dalyvauti rusėjo 17 dieną vyksiančiuose LKF prezidento rinkimuose.

Jis taip pat pristatė audito patvirtintas federacijos finansines ataskaitas, kurios, anot M. Balčiūno, byloja apie „net didesnį nei manytą federacijos biudžetą, kuris siekia beveik 6 mln. eurų“.

M. Balčiūnas sulaukė klausimų apie pirmadienį „Krepšinio zonoje“ išsakytus teiginius „dėl parūpinto diplomo Robertui Javtokui“.

„Gal nuskambėjo perdėtai, bet padėta buvo. Mes neskirstome žmonių į elitą, ne elitą, padedame visiems. Kai buvo reikalas, Robertui Javtokui padėjau ir padėsiu.

Kaip? Ten buvo neformalių kompetencijų užskaitymas, ir ne tik R. Javtokui. Buvo ir daugiau krepšininkų. Aš motyvuoju juos siekti išsilavinimo.

Tas procesas nėra naujiena nei tada, nei dabar, jis tęsiasi. Štai Klaipėdos universitete studijuoja 5 moterų rinktinės krepšininkės ir trys vyrų. Mes padedame absoliučiai visiems ir šia nuostata toliau vadovausiuosi.

Tos neformaliosios kompetencijos nėra paprastas reikalas, bet R. Javtoko karjeros pasiekimai buvo tokie, kad mums pavyko įrodyti universiteto komisijai, kad jie atitinka bakalauro laipsnį“, – teigė M. Balčiūnas.

TV3 sporto žurnalistas ir komentatorius Tautvydas Kubilius pasiteiravo, ar tokiu principu padėta Vusterio universitetą baigusiam Antanui Guogai.

„Ne tik (A. Guoga), buvo ir daugiau. Ten už kitus pasiekimus, buvo ir mecenavimas, buvo remiamos jo programos, nepamirškime, kad A. Guoga padėjo krepšinio rinktinei. Vertinami ne tik sportiniai pasiekimai, bet tai nėra paprasta, tą reikia argumentuoti ir įrodyti“, – tvirtino M. Balčiūnas.

150 LKF narių

Posėdyje iš LKF narių pašalinti šie LKF nariai:

  • Lietuvos krepšinio lygos klubai – VšĮ „SSK“, VšĮ „Gargždų sportas“;

  • Regionų krepšinio lygos klubai – sporto klubas Šilalės „Lūšis“, asociacija „Ignalinos krepšinis“, VšĮ „Utenė“, sporto klubas „BC Pašvitinys“, asociacija „Hibridinio sporto federacija“;

  • Kitos organizacijos – VšĮ sporto klubas „Eos“.

Trys nariai buvo pateikę prašymus išstoti iš LKF narių: VšĮ Ukmergės sporto klubas „Olimpas“, VšĮ Aukštaitijos krepšinio mokykla, Lietuvos šeimų krepšinio lyga.

Viso LKF VK posėdžio metu buvo pašalinta 11 narių. Nė vienas naujas narys nebuvo priimtas, sprendimas dėl iki šiol gautų prašymų priimti į LKF narius nukeltas į artimiausią LKF VK posėdį po ataskaitinės-rinkiminės konferencijos.

Šiuo metu patvirtintas narių, turinčių balsavimo teisę LKF visuotinėje konferencijoje, sąrašas – 150 narių.

Dviese rinkimuose

Rudenį vyksiančiuose Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimuose kandidatuoja ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas R. Javtokas ir M. Balčiūnas.

LKF prezidentas Vydas Gedvilas nekels savo kandidatūros antrajai LKF vadovo kadencijai, apie tai LKF pranešė praėjusios savaitės viduryje.

V. Gedvilas Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu buvo išrinktas 2021 m. rugsėjo 7 d. LKF vadovo poste jis pakeitė dvi kadencijas Lietuvos krepšiniui vadovavusį legendinį krepšininką Arvydą Sabonį.

Tuomet vykusios LKF visuotinės konferencijos metu už V. Gedvilą balsavo 77 LKF nariai, 31 LKF narių balsą surinko Ramūnas Butautas, o Robertas Javtokas, gavęs 28-is LKF narių balsus, užėmė trečiąją vietą.

Artėjantys LKF prezidento rinkimai vyks rugsėjo 17 d. LKF ataskaitinės-rinkiminės konferencijos metu.