Iniciatyvą perėmę antrame kėlinyje, o trečiąjį pradėję spurtu 8:0, pergalę pasiekė dukart iš eilės čempionai „Anadolu Efes“ atstovai – 96:86 (16:22, 29:19, 21:16, 30:29).

Po ilgosios pertraukos „Anadolu Efes” didžiąją laiko dalį pirmavo dviženkle taškų persvara ir intrigos sukurti svečiams neleido. Katalonijos ekipa atsilikimą iki kovinio trumpam sumažino tik paskutinę mačo minutę.

Tuo metu greta „Barcelonos“ komandos atsarginių suolo kilo konfliktas. Stambule esantis „BasketNews“ žurnalistas Donatas Urbonas pranešė, kad trečio kėlinio metu su Š. Jasikevičiumi susiginčijo „Barcelonai“ atstovaujantis serbas Nikola Kaliničius.

Nenorėjęs klausyti lietuvio priekaištų dėl gynybos serbas ėmė atsikalbinėti ir netrukus gavo nurodymą palikti komandos atsarginių suolą. Nors žaidėjas dar sykį bandė ant jo sugrįžti, Jasikevičius iš naujo griežtai jam nurodė išeiti į rūbinę.

Iki to momento 31-erių Barselonos naujokas buvo surinkęs 10 taškų per 19 min.

Rokas Jokubaitis svečių gretose šį kartą žaidė vos 5 min., per kurias surinko 2 taškus (1/3 dvit.), atkovojo 1 kamuolį, po 1 kartą suklydo ir prasižengė.

„Nežaidėme gerai. Turime būti agresyvesni, jei norime būti čempionais. Nesėkminga diena“, – po mačo teigė Š. Jasikevičius, pridūręs, jog oponentai žaidė geriau.

Eurolygos reporterės paklaustas apie situaciją su N. Kaliničiumi, Šaras atsakė itin trumpai: „Tai išsiaiškinsime komandos viduje.“

Vėliau jau konferencijos metu Š. Jasikevičius tvirtino, kad N. Kaliničius buvo išvytas todėl, kad „negerbė komandos.“

Taip pat pranešta, kad palikdamas aikštę Š. Jasikevičius pats susikivirčijo su varžovų komandos vyriausiojo trenerio asistentu iš Kroatijos Tomislavu Mijatovičiumi, tačiau abu juos išskyrė kiti kolegos.

Nuo išsamesnių komentarų apie šį įvykį Šaras spaudos konferencijoje susilaikė, tvirtinęs, kad tai vidinio trenerių rato reikalas.

Šeimininkai katalonus pranoko pagal daugumą statistikos komponentų, o pagal bendrą komandinį naudingumą buvo pranašesni 114-75.

„Anadolu Efes”: Willas Clyburnas 24, Vasilije Micičius 22, Elijah Bryantas 16, Amathas M'Baye 13, Bryantas Dunostonas 7 taškai.

„Barcelona”: Nicolasas Laprovittola 28 (5/7 dvit., 5/8 trit.), Sertačas Šanli 18, Cory Higginsas 14, Nikola Kaliničius 10, Alexas Abrinesas 9 taškai.


Standings provided by Sofascore


Primename, kad Kauno „Žalgiris“ (4/3) aštuntojo turo rungtynes žais penktadienio vakarą namie ir priims Milano „Olimpia Armani“ (3/4) ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją