Interviu „Jijantes“ 30-metis snaiperis palygino dabartinį katalonų ekipos vairininkas Rogerį Grimau su reiklumu garsėjusiais jo pirmtakais: Š. Jasikevičiumi ir Svetislavu Pešičiumi.

„Yra trenerių, kurių žodis – kaip įstatymas, ir belieka su tuo susitaikyti, yra ir tokių kaip R. Grimau, kurie labiau atsižvelgia į žaidėjų nuomonę.

Šaras reikalaudavo daug, S. Pešičius – panašiai, jis taip pat turėjo tą jugoslavišką reiklumo geną. Sezonas – ilgas, ir jei kas nors šaukia ant tavęs nuo pirmadienio iki šeštadienio, galiausiai pavargsti nuo to ir nustoji paisęs – per vieną ausį įeina, per kitą išeina“, – dėstė A. Abrinesas.

Ispanas atviravo, jog Š. Jasikevičių pakeitęs R. Grimau, nors iki tol ir netreniravo aukščiausio lygio komandų, kai kuriems krepšininkams yra priimtinesnis specialistas.

„Aišku, būna situacijų, kai supykdo ir jis, bet šiaip R. Grimau yra labai geras žmogus, visi jį gerbiame. Jis palaiko artimus ryšius su žaidėjais, dažnai klausia mūsų nuomonės. Jaučiamės tarsi išlaisvinti, mums suteikta teisė išsakyti savo mintis ir spręsti. Dėl to tokie krepšininkai kaip Nicolasas Laprovittola jaučiasi daug patogiau“, – aiškino A. Abrinesas.

Trenerį pakeitusi „Barcelona“ šiuo metu Eurolygoje žengia antra (7/2), Ispanijos pirmenybėse – ketvirta (7/3). Abiejuose turnyruose pirmauja principinis katalonų konkurentas Madrido „Real“.

Primename, kad 2020-2023 metais treniruojant Š. Jasikevičiui „Barca“ kaskart pasiekdavo Eurolygos finalo ketvertą, bet jo taip ir nelaimėjo. Per šį laiką Ispanijos čempionu lietuvis tapo dusyk, iškovojo tiek pat Karaliaus taurės trofėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją