Šešis iš septynių mačų Latvijoje laimėję lietuviai užsitikrino penktą vietą ir bilietą į kitų metų pasaulio 19-mečių čempionatą.

Mūsiškiai lemiamą dvikovą su vokiečiais pradėjo itin ryžtingai ir įpusėjus pirmam kėliniui pirmavo jau 15:3. Deivido Sirvydžio vedamų lietuvių pranašumas iki didžiosios pertraukos pasiekė 20 taškų, o ketvirto kėlinio pradžioje ir 31 tašką – 71:40. Vėliau teliko sutvarkyti formalumus.

Lietuvos jauniai dominavo kone pagal visus statistinius rodiklius: taiklumą (42 prieš 32 proc.), atkovotus kamuolius (53 prieš 40), rezultatyvius perdavimus (net 22 prieš 7).

D. Sirvydis pelnė 20 taškų (4/5 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai, 3/4 baudos) ir atkovojo 6 kamuolius, Simas Jarumbauskas surinko 11, o Rokas Jokubaitis – 10, Gertautas Urbonavicius – 9 taškus.

Vokiečių gretose nė vienas žaidėjas nepasiekė dviženklės taškų sumos: Hendrikas Drescheris pasižymėjo 9 taškais.

Primename, kad vienintelę nesėkmę Gedimino Petrausko auklėtiniai patyrė pačiu netinkamiausiu metu, ketvirtfinalyje, kai itin apmaudžiai 77:79 nusileido Rusijai.

Rusai sekmadienį vakare kovos dėl trečios vietos su prancūzais, o didžiajame finale 20 val. 45 min. susitiks Latvija ir Serbija.

Primename, kad Lietuvos jaunieji krepšininkai šeštadienį 100:68 davė pamokų Didžiajai Britanijai.

Jas išmokę britai sekmadienį 70:68 įveikė Juodkalnijos atstovus ir užėmė septintą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)