Į šio sezono Europos taurės finalą jau pateko Paryžiaus „Paris“ klubas, laukiantis varžovo – juo taps kitas Prancūzijos klubas Breso Burgo JL arba Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija).

Turnyro nugalėtoja gaus bilietą į Eurolygą, o čia kažkam teks užleisti vietą.

„Monaco“ ir „Valencia“ turnyre žaidžia kaip Europos taurės laimėtojai. „Monaco“ turnyrą laimėjo 2021 m. ir nuo tada varžosi Eurolygoje – vietą šioje jam garantuoja žaidimas atkrintamosiose varžybose, kurias monegaskai pasieks ir šįmet.

„Valencia“ antrą pagal pajėgumą turnyrą laimėjo 2022 m., o šį sezoną Eurolygoje liko dėl to, kad varžytis atsisakė praėjusių metų čempionė Las Palmo „Gran Canaria“.

Šią vasarą baigia galioti laikina ALBA licencija, todėl tikėtina, kad būtent jai teks grįžti laipteliu žemiau.

Berlyno klubas paskutinį kartą Europos taurėje žaidė 2018-2019 m. sezone. Eurolygoje per penkerius metus ji nė karto nepasiekė atkrintamųjų varžybų, o šį sezoną yra absoliuti autsaiderė.

Per šį laikotarpį ALBA stipriausioje Europos lygoje iškovojo 49 pergales ir patyrė 107 pralaimėjimus.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją