„Kaip atidarymui – labai saldus vakaras. Ne tobulas mačas, bet su tonomis energijos“, – pergalę 74:67 apibūdino A. Trinchieri.

Agresyvus „Žalgiris“ smarkiai aplamdė pripažintas Eurolygos žvaigždes varžovų gretose. Kai kuriuos – net sunkiai atpažįstamai.

„Žalgirio“ arenos numylėtiniai nuo pradžių demonstravo naująjį savo intensyvumą – A. Trinchieri jau per pirmą ketvirtį leido bent simboliškai pasireikšti visam savo dvyliktukui.

Tuo metu „Barcelona“ pirmoje mačo dalyje atrodė it sendaikčių parduotuvės prekystalis – sustingusi praeities akimirkoje, kai laikas tuo metu švilpia pro šalį. Naujokų pagalbos buvo mažai, o senbuvių žaidimą iliustravo epizodas antrame ketvirtyje, kai Janas Vesely neįkrovė kamuolio į krepšį likęs vienas po lenta.

Trečiame kėlinyje vaizdas jau keitėsi. Žalgiriečiai pradėjo barstyti kamuolį į šonus ir per 10 min. atkarpą klydo dvigubai dažniau nei pirmoje pusėje – šešis kartus. Tuo metu katalonai kilstelėjo savo pataikymą „iš žaidimo“, iki tol tesiekusį 33 proc. Šį kėlinį A. Trinchieri pavadino „labai blogu“.

Svečiai buvo panaikinę visą deficitą, daugiausiai siekusį 13 taškų, bet prasidėjus paskutiniam ketvirčiui VIP ložėje įsitaisęs Arvydas Sabonis jau patenkintas mušė rankomis su aplinkiniais – Lietuvos vicečempionai spurtavo 7:0.

O pabaigoje laukė 15 taškų vertės Sylvaino Francisco benefisas – prancūzas „Barcai“ realių vilčių nepaliko.

Iš viso jis sukaupė 19 taškų, Ignas Brazdeikis – 17. Daugiau nė vienas Kauno ekipos žaidėjas neviršijo dviženklio taškų skaičiaus.

Vis dėlto visų laurų kabinti rezultatyviausiems A. Trinchieri nebuvo nusiteikęs.

Pavyzdžiui, jis vienodai dėkojo tiek S. Francisco, tiek starto penkete pasirodžiusiam kitam įžaidėjui Tyrone’ui Wallace’ui.

„Ty dominavo pirmoje pusėje, tačiau trečią ketvirtį pradėjo labai sunkiai. Tuo metu pasitarnavo didelė mūsų rotacija – juk mano darbas ir yra pasirinkti efektyvesnį žaidėją. Visi žino mano metodus – aš visada renkuosi penkis efektyviausius konkrečiu metu.

Pasikliauti S. Francisco buvo teisingas sprendimas atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją. Iggy taip pat puikiai veržėsi po krepšiu. Jųdviejų metimai buvo labai svarbūs, bet gal nebūtų pergalingi, jei nebūtume taip gynęsi. Matthew Mitchellas, Arnas Butkevičius puikiai stabdė penkių žvaigždučių vertus žaidėjus, kuriems pelnyti taškų – kaip spragtelėti pirštais. Taip, visi mato metimus, bet aš manau, kad tai buvo tikra komandos pergalė.

Manau, gynyba buvo labai gera, nardėme ant parketo. Nemažai gerų metimų nepataikėme, bet nenuleidome rankų, atkovojome 13 kamuolių puolime – tai davė labai svarbų impulsą“, – dėstė A. Trinchieri.

Paprašytas išsiplėsti apie po metų pertraukos į gimtąjį Kauną grįžusio I. Brazdeikio pasirodymą, 56-erių italas pastabų turėjo – kaip dažnai turėdavo ir jo pirmtakas Kazys Maksvytis.

„Iggy yra tikras lošėjas. Jis visiškai atsiduoda varžyboms. Mano darbas – pakelti jo lygį ir treniruotėse, išmokyti įvairių aspektų kaip gynyba, kova dėl atšokusių kamuolių. Atkarpomis buvo visai neblogai, bet dar laukia labai daug darbo. Iggy – truputį kietasprandis. Bet gera prasme, nes tai veda į didelį pasitikėjimą savimi“, – apibūdino „Žalgirio“ vairininkas.

Galiausiai komandos startą Eurolygoje jis vadino „labai solidžiu, nors ir nespindinčiu“.

„Bet dar anksti spindėti“, – pažymėjo A. Trinchieri.

Šeimininkų gretose dėl traumos nerungtyniavo Brady Manekas.

Per visą istoriją komandos tarpusavyje žaidė 42 kartus, lietuviai laimėjo tik aštuntą sykį.

Toliau Eurolygos tvarkaraštyje „Žalgirio“ laukia trys išvykos iš eilės, o kitą savaitę kauniečiai lankysis svečiuose pas Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)