D. Rose'as niekaip negalėjo pelnyti taškų.

Tačiau galiausiai per pasaulio čempionato finalo rungtynių su Turkijos rinktine ketvirtą kėlinį D. Rose’as pademonstravo geriausius savo gebėjimus ir nuo tada nesiliovė gerai žaidęs.

Dabar, likus mažiau, nei mėnesiui iki Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) reguliaraus sezono pabaigos, D. Rose’as – pagrindinis kandidatas tapti naudingiausiu NBA žaidėju (MVP), nes atvedė savo atstovaujamą komandą – Čikagos „Bulls“ į pirmą vietą Rytų konferencijoje (49 pergalės ir 19 pralaimėjimų).

„Balsuoju už jį, kaip už naudingiausią žaidėją. Jis – labiausiai dominuojantis žaidėjas, prieš kurį šiais metais esame žaidę“, – teigė Indianos „Pacers“ klubo krepšininkas Danny Grangeris, praėjusią vasarą buvęs D. Rose’o kolega JAV vyrų krepšinio rinktinėje.

D. Grangeris taip sakė po puikaus D. Rose’o žaidimo penktadienį (kovo 18 d.). D. Rose’as tąkart pelnė 42 taškus (19 iš jų – ketvirtame kėlinyje), likus 1,2 sekundės iki rungtynių pabaigos pataikė tris baudos metimus ir išlygino rezultatą (nors antrą kėlinį komandas skyrė 20 taškų), blokavo paskutinį „Pacers“ metimą, o galiausiai per pratęsimą buvo už pražangas buvo priverstas palikti aikštę. Tiesa, tąkart „Bulls“ pralaimėjo 108:115 ir nutrūkos jų aštuonių pergalių iš eilės serija.

Tiesą sakant, D. Grangeris neturi teisės balsuoti už naudingiausią žaidėją, o aš - turiu (NBA suteikia 126 žiniasklaidos atstovams teisę rinkti naudingiausią žaidėją). Jei per paskutines 14 rungtynių „Bulls“ rezultatai nesuprastės, balsuosiu už D. Rose’ą (galima balsuoti už penkis žaidėjus, o šiuo metu mano geriausiųjų penketuke – Dwightas Howardas iš Orlando „Magic“, Manu Ginobili iš San Antonijaus „Spurs“, Kobe Bryantas iš Los Andželo „Lakers“ ir Amar'e Stoudemire’as iš Niujorko „Knicks“).

D. Rose’as vidutiniškai žaidžia 38 minutes per rungtynes, yra šeštas pagal rezultatyvumą NBA žaidėjas, pelnantis vidutiniškai po 24,9 taško per rungtynes. Jis lenkia K. Bryantą (vidutiniškai 24,7 taško) ir tik šiek tiek atsilieka nuo Carmelo Anthony iš Niujorko „Knicks“ (vid. 25 tšk.).

„Bulls“ balansas žaidžiant su trimis pajėgiausiomis Rytų konferencijos komandomis - 6 pergalės ir 3 pralaimėjimai.

Čikagiečių teigiamas tarpusavio mačų su Majamio „Heat“ (3:0) ir Orlando „Magic“ (2:1) santykis (liko sužaisti dar vienerias rungtynes), bet neigiamas (1:2) su Bostono „Celtics“, kurie balandžio 7 d. atvyks į paskutines reguliariojo sezono rungtynes Čikagoje. Šiose rungtynėse gali paaiškėti, kas taps geriausia Rytų konferencijos komanda.

„Celtics“ beveik visą sezoną pirmavo NBA Rytų konferencijoje, tačiau pastaruoju metu jų rezultatai suprastėjo. Per praėjusias 12 dienų komanda pralaimėjo Los Andželo „Clippers“, Naujojo Džersio „Nets“, Hiustono „Rockets“ ir Filadelfijos „76ers“ .

Per ketverias rungtynes iš eilės „Celtics“ įžaidėjas R. Rodo pataikė tik 4 metimus iš 27. Galiausiai praėjusį šeštadienį (kovo 19 d.) rungtynėse namuose su Naujojo Orleano „Hornets“ iš 8 jo metimų 4 jau buvo taiklūs.

Vakarų konferencijoje beveik visą sezoną pirmavo San Antonijaus „Spurs“ (56-13). Nepanašu, kad juos aplenktų antroje vietoje esanti Los Andželo „Lakers“ komanda (50-20).

„Spurs“ po dviejų pralaimėjimų dideliais skirtumais „Heat“ klubui (pralaimėjo 30 taškų) ir „Lakers“ (pralaimėjo 16 taškų) vėl sublizgėjo pergale penktadienį Dalase, kur įveikė „Mavericks“ rezultatu 97:91. 80 taškų pelnė didysis komandos trejetas – Tony Parkeris (pelnė 33 taškus), M. Ginobili (25 tšk.) ir Timas Duncanas (22 tšk.).

„Mavericks“ komanda pralaimėjo penktas iš pastarųjų aštuonerių rungtynių, ją nugalėjo visi galimi atkrintamųjų varžybų oponentai.

Kitos NBA naujienos:

- Sakramento „Kings“ klubas ateityje gali vadintis Anaheimo „Royals“. Tai dar vienas požymis, jog ketinama perkelti krepšinio komandą į Anaheimą, Pietų Kalifornijos miestą netoli Los Andželo.

„Kings“ savininkams kelis kartus nepavyko gauti valstybės finansavimo naujai arenai. Dabar labiau, nei bet kada atrodo, kad komanda paliks miestą, kuriame bazavosi nuo 1985 metų.

- Šeštadienį Los Andželo „Staples“ centre, žiūrovams jau renkantis į „Clippers“ ir Klivlando „Cavaliers“ rungtynes, policija šovė (nemirtinu ginklu) į peiliu ginkluotą vyrą. Vyras pateko į vidų pro tarnybinį įėjimą. Policija informavo, kad jis buvo psichiškai nesveikas. Abiejų komandų žaidėjai stebėjo dramą per televiziją iš persirengimo kambarių.

- Šią savaitę geriausiai sužaidė LeBronas Jamesas iš „Heat“. Penktadienio rungtynėse su Atlantos „Hawks“ komanda jis pelnė 43 taškus. Trečią kėlinį jis įmetė 23 taškus – daugiau, negu visa Atlantos komanda.

- Po 40 taškų pelnė C. J. Milesas iš Jutos „Jazz“ rungtynėse su Minesotos „Timberwolves“ ir „Kings“ krepšininkas Alas Thorntonas rungtynėse su „Golden State Warriors“.

- Praėjusį sekmadienį „Golden State Warriors“ rungtynėse su Minesotos „Timberwolves“ pastarosios komandos narys Kevinas Love’as pelnė 6 taškus ir atkovojo 12 atšokusių kamuolių. Jis nutraukė nuo lapkričio 19 d. prasidėjusią savo 53-ijų iš eilės dvigubų dublių seriją.

- Vašingtono „Wizards“ klubas 19 taškų skirtumu pralaimėjo rungtynes „Bulls“ ekipai. „Wizards“ komandos krepšininkas JaVale'as McGee pelnė 11 taškų, atkovojo 12 atšokusių kamuolių ir blokavo 12 varžovų metimų. Paskui jį griežtai kritikavo už tai, kad jis be saiko džiaugėsi įdėjęs kamuolį į krepšį (jis netgi gavo techninę pražangą už tai, kad pasikabino ant lanko). Šiuo dėjimu jam pavyko pasiekti trigubą dublį.

- Naujojo Džersio „Nets“ atidėjo sprendimą, ar riešo traumą patyrusiams Deronui Williamsui sezonas baigtas.

„Nets“ komanda, vasario viduryje įsigydama D. Williamsą iš Jutos „Jazz“ klubo, atsisakė būsimų dviejų naujokų biržos šaukimų, bei Derricko Favorso ir įžaidėjo Devino Harriso.

- Penktadienį Carmelo Anthony rungtynėse Detroite pelnė tik 6 taškus, o visi penki jo metimai ketvirtame kėlinyje buvo netaiklūs. Niujorko komanda pralaimėjo. Po rungtynių krepšininkas atsisakė kalbėtis su žurnalistais. Jo garsusis kolega A. Stoudemire’as tarstelėjo, kad jis nesupranta įžeidžiamų trenerio Mike D’Antoni principų. Po garsiųjų mainų Niujorko „Knicks“ pergalių ir pralaimėjimų balansas yra 7-7.

Trumpai apie autorių

Chrisas Sheridanas NBA temomis rašo pastaruosius 16 metų. Šiuo metu jis yra vieno didžiausių JAV sporto žiniasklaidos kanalų ESPN apžvalgininkas NBA ir tarptautinio krepšinio temomis.
Atsiliepimus autoriui galima rašyti:

http://twitter.com/CSheridanESPN arba elektroniniu paštu chrissheridannba@gmail.com.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją