Sekmadienį Kauno „Žalgirį“ Lietuvos krepšinio lygoje 81:71 parklupdę klaipėdiečiai įpusėjus dvikovai dar grūmėsi su varžovais kaip lygus su lygiu, bet legendinio Izraelio krepšininko Odedo Kattasho treniruojama Jeruzalės komanda išnaudojo savo kozirius.

Greitų atakų uraganu mačą pradėjusi „Hapoel“ 3,5 min. atkarpą laimėjo 10:0, o sutrikusiems šeimininkams prireikė laiko bandant persigrupuoti.

Antrame kėlinyje „Neptūnas“ ėmė mažinti atsilikimą, kol 18-ą min. Tomo Delininkaičio tritaškis su varžovo pražanga ištirpdė skirtumą iki minimalaus (35:36).

Prasidėjus trečiam ketvirčiui uostamiesčio atstovai jau buvo priekyje (45:43), užsimezgė artima kova taškas į tašką. Tačiau tuomet šeimininkų puolimą ištiko paralyžius, ir „Hapoel“ surengė spurtą 14:0 bei susigrąžino dviženklę persvarą.

Paskutiniame ketvirtyje K. Maksvyčio ekipa dar kartą priartėjo (68:73), bet tai buvo viskas, ką jai pavyko nuveikti trečiadienio vakarą.

Didžiausia svečių ekipos žvaigždė – 14 sezonų NBA lygoje rungtyniavęs Amare'as Stoudamire'as – Klaipėdoje surinko 5 taškus ir 6 atkovotus kamuolius. Antrame kėlinyje 36-erių aukštaūgis buvo nubaustas technine pražanga už ginčus su teisėjais. Nedaug trūko, kad veteranas apskritai būtų išvarytas iš aikštės, mat amerikietis ironiškais rankų mostais provokavo tribūnas.

Atsakomoji dvikova lygiai po savaitės vyks Jeruzalėje. Jeigu „Neptūnui“ pavyktų sukurti sensaciją ir laimėti išvykoje, poros nugalėtoją lemtų taškų skirtumas.

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 16, Lorenzo Williamsas 14 (4 rez. perd.), Deividas Gailius 9 (4 kl.), Simas Galdikas (5 atk. kam.), Kyle'as Weaveris (4 rez. perd.) ir Jerai Grantas (8 atk. kam.) - po 8, Gytis Masiulis 6.

„Hapoel“: Jamesas Feldeine'as 17, DaSeanas Butleris 15 (8 atk. kam.), TaShawnas Thomasas 14, Tamiras Blattas (10 rez. perd.) 11, Joshas Owensas – po 10.

Primename, kad grupių etape Klaipėdos ekipa laimėjo 8-erias iš 14 rungtynių, „Hapoel“ šventė 12 pergalių.

Poros nugalėtojų ketvirtfinalyje lauks Patrų „Promitheas“ (Graikija) arba Tenerifės „Iberostar“ (Ispanija). Pirmose rungtynėse namuose žaidę graikai laimėjo 69:57.

„Neptūnas“ aštuntfinalio etapą pasiekė trečią kartą iš eilės, tačiau prieš tai abusyk žengti dar toliau nesugebėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)