JAV aukštaūgis per savo 16-os metų karjerą rungtyniavo tik Europos klubuose. Po ketverių metų Šiaurės Karolinos universitete (UNC) profesionalo kelią pradėjo Verolio „Basket“ ekipoje, po kurios persikėlė į Bambergo „Brose Basket“.

Vėliau 198 cm amerikietis atstovavo vien elitinėms Eurolygos komandoms – Pirėjo „Olympiakos“, Maskvos CSKA, o paskutinius ketverius metus praleido Milano „Olimpia“ gretose.

Krepšininkas savo „Instagram“ paskyroje pasidalino nuodugnia žinute sirgaliams, kurioje padėkojo ir dabartiniam Kauno „Žalgirio“ strategui Andrea Trinchieri. K. Hinesas su 56-erių italu 2008-2009 metais kartu dirbo Verolio klube.

„Mano kelionė krepšinyje buvo tokia, kokios galėjau tik pasvajoti. Nors individualūs ir komandiniai apdovanojimai reiškia daug, aš šį žaidimą žaidžiau ne dėl to. Žaidžiau dėl aistros, dėl darbo, dėl meilės ir dėl galimybės varžytis ir bendradarbiauti su komandos draugais kiekvieną dieną.

Noriu padėkoti visiems savo legendiniams treneriams: Andrea Trinchieri, Massimo Cancellieri, Chrisui Flemingui, Georgiui Bartzokui, Dimitriui Itoudžiui ir Ettore Messinai. Jie mane vertė tapti geresniu žaidėju, bet svarbiausia tai, kad mokė mane tapti geresniu žmogumi. Iš jūsų išmokau daug gyvenimo pamokų.

Laukiu pradėti savo naują puslapį su jumis visais“, – savo sekėjams socialiniuose tinkluose rašė amerikietis.

K. Hinesas net 4 kartus tapo Eurolygos čempionu – 2012 ir 2013 metais triumfavo su OLY, o 2016-ais ir 2019-ais titulą laimėjo su CSKA.

2016, 2018 ir 2022 metais puolėjas buvo išrinktas geriausiai besiginančiu Eurolygos žaidėju ir yra sužaidęs rekordinį kiekį rungtynių – 425. K. Hineso karjeros vidurkiai: 7,9 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 10,1 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją