Po ketvirtadienio pralaimėjimo Belgrado „Partizan“ (Serbija) klubo vadovybė bendravo tiek su trenerių štabu, tiek su žaidėjais.

Bet „Žalgirio“ direktorius tvirtina, jog lygiai tokie patys susirinkimai vyko ir prieš mėnesį, o taip pat siūlė nesureikšminti krepšininkų balso sprendžiant K. Maksvyčio likimą.

Išvakarėse įvairių šalių žiniasklaida skelbė, jog 46-erių specialistą jau keičia italas Andrea Trinchieri.

Nors ir kelis sykius primygtinai klausiamas, P. Jankūnas neatskleidė, kaip toli pažengė derybos su buvusiu Miuncheno „Bayern“ vairininku – tik kartojo oficialiai nepatvirtintų žinių nekomentuosiantis.

„Žalgirio“ vadovas neslėpė, jog prieš tai buvo kalbamasi ir su praeityje komandą treniravusiu Šarūnu Jasikevičiumi, bet vadino tai įprasta praktika.

„Kokie buvo pasvarstymai, pasiliekame viduje. Ar tiesa, kad A. Trinchieri jau turėjo lėktuvo bilietą į Kauną? Žinau, kad disponuojate plačia informacija, bet gandų nekomentuojame.

Nesakome, kad viskas buvo iš piršto laužta, nes nuolat bendraujame su agentais, kitais treneriais. Ypač kai komanda buksuoja. Natūralu, jog bendraujame su daug žmonių, o daugiau negaliu komentuoti“, – dėstė P. Jankūnas.

Jis aiškino įsiklausęs į žaidėjų nuomonę, bet pridūrė, kad pokalbis su jais „nebuvo toks svarbus“.

„Žaidėjai tikrai nepakeitė vadovybės planų. Jau prieš rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“ turėjome pokalbį, po kurio buvo teigiama komandos reakcija.

Dabar žaidėjai išreiškė nuomonę, kad yra ir jų kaltės, ne tik trenerio, kad ir jie atsakingi už rezultatus, už žaidimą. Krepšininkai sakė, kad situacija ir jų netenkina, kad jie mato mūsų bėdas, regi, kur neužtenka jų pastangų, kur galėtų daugiau prisidėti prie geresnių rezultatų. Smagu, jog diskusija buvo atvira, jog jie jaučia atsakomybę ir reiškia savo mintis.

Išanalizavome situaciją, atsižvelgėme, kad yra traumuotų krepšininkų, yra du naujokai, kuriems reikės laiko. Po visų tų pokalbių ir analizės tęsiame darbą toliau ir tikimės, kad rezultatai pagerės, kad komanda padarys išvadas ir pradės dirbti ties tuo, ko labiausiai trūksta“, – komentavo P. Jankūnas.

Ko būtent labiausiai trūksta „Žalgiriui“ buvusio ilgamečio jo kapitono akimis?

„Neramina prarastas identitetas, nedemonstruojame tokio žaidimo kaip praėjusiame sezone, kai buvome žinomi kaip viena geriausiai besiginančių Eurolygos ekipų. Nesakau, kad komanda nebesikauna, bet po kelių pralaimėjimų iš eilės turėtų būti didesnė kova, susitelkimas.

Mes neturime daug individualiai labai stiprių žaidėjų, gal tik Keenanas Evansas gali vienas išspręsti kelių rungtynių baigtį. Bet šiaip turime remtis komandinėmis pastangomis, kartu spręsti problemas.

Mano žinutė ta, kad visiškai pasitikime Kaziu. Taip, pasvarstymų būna visokių, apgalvoji visus įmanomus variantus. Bet tikrai palaikome tiek visus savo žaidėjus, tiek trenerį ir leidžiame jam ramiai dirbti. Normalu, kad treneris tokioje situacijoje jaučia įtampą, kaip ir mes visi. Po visų šių pokalbių, viską išanalizavus, manau, tą įtampa turėtų nukristi, komanda susijungti ir siekti geresnių rezultatų“, – kalbėjo P. Jankūnas.

Kazys Maksvytis

Jis nesutinka, kad šio sezono „Žalgirio“ blaškymasis gali pakenkti stabilaus klubo įvaizdžiui.

„Manau, visi klubai panašiai reaguoja į situacijas, kurios nėra malonios. Nemanau, kad tai stipriai neigiamai paveiks komandą, kaip tik ji turėtų mobilizuotis ir stengtis gerinti situaciją“, – vylėsi P. Jankūnas.

Pirmą sezoną aukščiausias pareigas klube einantis buvęs žaidėjas taip pat teigė sprendimus parduoti Igną Brazdeikį ir Nazą Mitrou-Longą priėmęs kartu su K. Maksvyčiu, o pamainos paieškas esą lėtino ribota pasiūla rinkoje.

Pasak „Žalgirio“ direktoriaus, realu, jog bandomajam trijų savaičių laikotarpiui pasikviestas Austinas Hollinsas liks komandoje iki sezono pabaigos.

„Dėl traumos jis ilgą laiką nežaidė, todėl reikia atgauti ritmą. Bet jo fizinė forma – gera, sportavo individualiai, puikiai išmano europietišką krepšinį. Jam reikia tik žaidimo laiko“, – naujoko debiutą vertino P. Jankūnas.

Austinas Hollinsas

Ar tai buvo paskutinis pirkinys, kol kas jis teigė negalintis pasakyti.

„Po šių įvykių, sukrėtimų stebėsime reakciją – ar dar reikia stiprintis, ar ne. Spręsime artėjant pirmo Eurolygos reguliaraus sezono rato pabaigai, kai atsidaro perėjimų tarp klubų „langas“, – teigė P. Jankūnas.

Galiausiai, jis pridūrė, jog tarp klubo vadovų ir savininkų nesutarimų nėra, o prieš sezoną deklaruoti tikslai nesikeičia.

Beje, penktadienio „Žalgirio“ treniruotėje nebuvo K. Maksvyčio asistento Gintaro Krapiko. P. Jankūnas informavo, jog treneris turi sveikatos problemų, bet jų nedetalizavo.

Primename, kad ketvirtadienį „Žalgiriui“ patyrus trečią nesėkmę iš eilės Eurolygoje, žiniasklaidoje sumirgėjo pranešimai, jog K. Maksvytį netrukus pakeis A. Trinchieri.

Andrea Trinchieri

Pastarasis vos prieš kelias dienas sietas ir su Stambulo „Fenerbahče“, bet Turkijos klubas vietoje atleisto Dimitro Itoudžio pasikvietė Š. Jasikevičių.

„Žalgiris“ Eurolygoje nusmuko į 15-ą vietą (5/9), o Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) lyderių pozicija dalinasi su dviem Vilniaus klubais: „Rytu“ ir „Wolves“ (visi – po 11/2).

Artimiausias mačas kauniečių laukia sekmadienį, kuomet jie namuose žais su „Wolves“.

Eurolygoje kita savaitė bus „dviguba“: trečiadienį „Žalgiris“ aplankys naujuosius Š. Jasikevičiaus auklėtinius iš „Fenerbahče“, o penktadienį priims to paties Šaro paslaugų praėjusią vasarą atsisakiusią „Barcelona“ (Ispanija) su Roku Jokubaičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)