Remiantis gautais duomenimis, nestabili politinė ir ekonominė situacija šalyje turėjo įtakos klubo padėčiai – jį paliko legionieriai ir pagrindiniai vietos krepšininkai, nėra galimybių užtikrinti komandų, atvyksiančių į Donecką žaisti lygos rungtynių, saugumą.

Taigi, „Doneck“ klubas yra išbraukiamas iš 2013/14 m. VTB Vieningosios lygos dalyvių sąrašų. Remdamasis 74.1 lygos Reglamento straipsniu, Direktoratas nusprendė:

- Įskaityti „Doneck“ klubui pralaimėjimus per likusias trejas čempionato rungtynes (neskiriant taškų turnyrinėje lentelėje) – su „Nižnij Novgorod“ (mačas buvo suplanuotas kovo 9 d.), „Lokomotiv-Kuban“ (kovo 16 d.) ir UNICS (kovo 23 d.). Klubo sužaistų rungtynių rezultatai nėra naikinami.

DELFI primena, kad „Doneck“ ekipa rungtyniavo B grupėje kartu su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubu.

Taip pat buvo apsvarstytas klausimas dėl „Azovmaš“ klubo rungtynių vietos ir laiko perkėlimo. Remiantis oficialiu klubo prašymu ir sutikus varžovų komandoms („Krasnye Krylia“ ir „Krasnyj Oktiabr“), pagal 30.5 Reglamento straipsnį Direktoratas nusprendė:

-17-ojo reguliariojo sezono turo mačą „Azovmaš“ – „Krasnye Krylia“ iš kovo 16 d. perkelti į kovo 21 d. Susitikimas vyks Samaroje.

- pakeisti 18-ojo reguliariojo turo mačo „Azovmaš“ – „Krasnyj Oktiabr“ vykdymo vietą. Kovo 23 d. rungtynės bus žaidžiamos ne Mariupolyje, o Volgograde.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)