Į Lietuvą 47-erių kauniečio nuo gruodžio vidurio vadovaujama Stambulo „Fenerbahče“ ekipa atskrido dėl kitą dieną laukiančių rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“.

Karas Izraelyje paskatino turkus ieškoti kitos vietos mačui – pasirinkta Panevėžio „Kalnapilio“ arena.

„Jei atvirai, tai buvo viena paskutinių opcijų – arba Panevėžys, arba rungtynės atidėtos neribotam laikui. Kaip supratau, abi komandos paprasčiausiai bandė išgelbėti šias rungtynes ir kalendorių, taigi, išėjo Panevėžys“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Nors „Fenerbahče“ ketvirtadienį žais savo trenerio tėvynėje, jis pats nėra įsitikinęs, jog komanda išties jausis kaip namuose.

„Sunku tikėtis didelio palaikymo, nežinau... Laukia keistos rungtynės. Bet reikia atlikti savo darbą“, – pažymėjo Šaras.

Jį su kompanija į Lietuvą atvijo valstybių sprendimai. Vykstant Izraelio ir „Hamas“ karui, „Maccabi“ yra priversta glaustis Belgrade (Serbija), kur žaidžia namų rungtynes.

Tačiau sunkumų kyla ir išvykose – motyvuodama saugumo iššūkiais, Turkijos vyriausybė rekomendavo nepriimti žydų komandos Stambule.

„Maccabi“ turi ir kitų problemų – atnaujinus Izraelio pirmenybes, šalies čempionai į jas grįžo be legionierių, kurie kol kas žaidžia tik Eurolygoje.

Tačiau tai sėkmingai varžytis tarptautiniame fronte netrukdo – „Maccabi“ po ekipos skilimo įveikė „Žalgirį“ (78:70) ir antradienį patiesė „Monaco“ (93:83).

Savo ruožtu, „Fenerbahče“ į Panevėžį pasuko ne pačios geriausios nuotaikos – antradienį namie 76:85 nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ komandai ir patyrė pirmą pralaimėjimą nuo tada, kai ekipą treniruoti pradėjo Š. Jasikevičius.

Iki tol „Fenerbahče“ buvo laimėjusi keturis susitikimus Eurolygoje ir tris Turkijos čempionate. Nesėkmė prieš serbus ekipai buvo pirmoji namų aikštėje šį sezoną, skaičiuojant visus turnyrus.

Š. Jasikevičius neslepia – nors rezultatai jam pakeitus Dimitrį Itoudį buvo geri, laiko rimčiau koreguoti saviškių žaidimą surasti nepavyksta.

„Labai sunku progresuoti – rungtynės veja rungtynes, dar ir šventės, per kurias būna visokių niuansų. Bandau įterpti tam tikrų detalių, net ir skrydžių metu atsisėdame su žaidėjais pasižiūrėti kokį nors vaizdo įrašą. Reikalus apsunkina ir tai, kad Eurolygoje ir Turkijos čempionate žaidžiame iš esmės dviem skirtingomis sudėtimis.

Situacija – nedėkinga, bet iš karto buvo aišku, kad taip bus. Kalendorius – jau daug metų nelogiškas ir negailestingas, gal kažkiek daugiau žaidėjams bus galima pailsėti per rinktinių atrankos varžybų „langą“ vasarį“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Tiesiai į ugnį šokti teko ir savaitės pradžioje į Kauną atkeliavusiam A. Trinchieri, kuris „Žalgiryje“ pakeitė atleistą Kazį Maksvytį.

Neseniai viešai užstojęs nuo kritikos tautietį specialistą, Š. Jasikevičius sako nustebęs dėl tokio buvusio savo klubo ėjimo, vis dėlto apie K. Maksvyčio įpėdinį atsiliepia palankiai.

„Kažkiek nustebino: iš pradžių vienaip kalbėta, paskui – kitaip. Kalbant apie Andrea, su juo esame daug bendravę, varžęsi tarpusavyje. Manau, jis yra visapusiškas treneris, turintis platų ir įvairų taktinį arsenalą, sukaupęs didžiulę patirtį Europos krepšinyje, ir nuo to „Žalgiriui“ bus tik geriau. Daug čia nepasakysi – vienas geriausių žemyno trenerių“, – apibūdino Š. Jasikevičius.

„Fenerbahče“ ir „Maccabi“ rungtynės Panevėžyje ketvirtadienį prasidės 19.45 val. Pirmąjį ekipų susitikimą Belgrade laimėjo žydai (78:73).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją