„Manau, kad mes nevykdėme to, ką turėjome puolime ir neatidirbome pakankamai gynyboje. Neįvykdėme savo išankstinio plano, paprasčiausiai. Mes leidome jiems žaisti taip, kaip nori, leidome jų aukštaūgiams dominuoti. Puolime nesugebėjome susimesti savo metimų, o tai persidavė ir į energiją gynyboje“, – pralaimėjimo priežastis po rungtynių vardino Rodionsas Kurucsas.

Daug ką nustebinusi Latvija 2023 m. pasaulio krepšinio čempionate žengė iki ketvirtfinalių, kur apmaudžiai pralaimėjo būsimiems čempionams vokiečiams, o galiausiai pirmenybėse užėmė penktą vietą. Italo Luca Banchi vadovaujama komanda žinoma dėl savo laisvai plaukiančio, greito krepšinio. Tiesa, prieš Filipinus „broliukai“ atrodė suvaržyti.

„Mūsų žaidimo tempas jautėsi lėtesnis nei įprastai. Prieš Sakartvelą žaidėme itin greitą krepšinį, pagal savo žaidimo stilių, todėl buvo daug lengviau pataikyti savo metimus ir ištisai rinkti taškus. Šiandien darėme daug klaidų, blogai žaidėme gynyboje ir leidome jiems pataikyti metimus, o tai neleido mums bėgti į kontratakas“, – skirtumą žaidime aiškino 26-erių puolėjas.

Pats Latvijos strategas L. Banchi negailėjo komplimentų nugalėjusiems priešininkams, bet mano, jog jo auklėtiniams šis pralaimėjimas gali išeiti į gerą:

„Varžovai sužaidė puikias rungtynes, nuo pat pradžių demonstravo gerą krepšinį. Jie atrodė labai susitelkę, žaidė fiziškai, bet tam nepaaukojo nė lašelio tikslumo – visi beveik visada priėminėjo teisingus sprendimus puolime. Mums tai gera pamoka. Šios rungtynės mums priminė, kad mes esame turnyre ir kad turime stengtis. Manau, kad tai ir pasiimsime iš šio mačo, pakelsime kartelę sau patiems.“

Tiesa, italas kaip svarbią pralaimėjimo priežastį išskyrė tai, kad filipiniečiams tai buvo pirmas turnyro mačas, o latviai žaidė antrą dieną iš eilės. Tam pagrįsti, L. Banchi pasinaudojo pavyzdžiais iš kitų atrankos rungtynių.

„Jūs juk matėte rezultatus? Vakar Kroatija nuostabiai laimėjo prieš Slovėniją, o šiandien apmaudžiai pralaimėjo Naujajai Zelandijai, kuri atsišviežinusi ir su energija pradėjo turnyrą.

Panašiai pasakyčiau ir apie Filipinų komandą. Jie turėjo daug energijos ir nuo pat pradžių galėjo naudoti visus savo ginklus. Tikėjausi, kad šiandien mano auklėtiniai rungtynes pradės gerai ir taip atrasime savo energiją aikštelėje, tačiau viskas prasidėjo ne pagal planą, pastebėjau lengvą paniką tarp žaidėjų ir mes pradėjome skubėti.

Metėme daug tritaškių ir dauguma jų buvo laisvi, bet jausmas buvo toks, lyg mes bandome sutvarkyti kažką, kas jau anksti buvo sulaužyta ir pralaimėta. Dabar reikia susikaupti ir pasiruošti kitoms rungtynėms“, – pabrėžė 58-erių treneris.

Italas taip pat paaiškino, kodėl šiose rungtynėse nepasinaudojo rinktinės lyderio Artūro Žagaro paslaugomis ir kodėl vos 5 minutes aikštelėje praleido Marekas Mejeris, per kurias jis pelnė tašką ir atkovojo kamuolį.

„Artūras nežaidė dėl medicininių problemų. Jis patyrė traumą anksčiau žaistose rungtynėse prieš Sakartvelą. Šįryt padarėme nuotraukas, daktarai mums sakė, kad iki pusfinalio jis turėtų būti pasiruošęs žaisti, bet leisti jį aikštelę šiandien buvo per daug rizikinga.

Mareką (Mejerį) šiose rungtynėse sustabdė asmeninės pražangos. Jis labai anksti padarė trečią pražangą, o nuo tada aš nusprendžiau pakeisti taktiką: ištempti aikštę, anksti pradėti derinius. Gerai, ar blogai gavosi – sunku pasakyti, bet tokios buvo aplinkybės dėl traumų ir kitų problemų.“

Pirmose Olimpinės atrankos turnyro rungtynėse antradienį Latvija 83:55 nušlavė Sakartvelo krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją