Į filmą nugulė išskirtinė žaidėjo ir asmenybės istorija

Paulius Jankūnas – Eurolygos rekordininkas ir žaidėjas, Kauno „Žalgirio“ komandai atidavęs 18 sezonų. Visus juos – žaisdamas aukščiausiame lygyje. R. Čekavičius nusprendė žiūrovams papasakoti įkvepiančią jo istoriją, kurią sudėjo į filmą „Kapitonas“.

Šiame filme atspindimas tiek paties P. Jankūno portretas, ir kaip žaidėjo, ir kaip asmenybės, tiek esminiai „Žalgirio“ istorijos įvykiai, klubo išgyventi sėkmių ir nesėkmių etapai.

„Pradėjus kurti filmą apie Paulių ir pasakius tai vienam antram žmogui kaskart veide matydavau nuostabą. Ko gero dažnas pagalvodavo „kodėl?“. Tačiau kiekvienas interviu, kurį nufilmavome, kiekvienas pokalbis su P. Jankūno komandos draugais ar varžovais patvirtindavo, kad mano pasirinkimas yra teisingas. Tiek pagarbos žmogui, ko gero, mačiau tik kurdamas filmą apie Arvydą Sabonį“ – sako filmo režisierius R. Čekavičius.

Turi pamatyti kiekvienas „Žalgirio“ sirgalius

Filme matomi ne tik dokumentiniai kadrai – apie P. Jankūno ir jo istoriją filme pasakoja net 27 pašnekovai, kuriems teko matyti jo kelionę, prasidėjusią nuo vaikiškų svajonių iki pat krepšinio aukštumų.

„Nors filmo kūrimo procesas užtruko kiek ilgiau nei planavau, tačiau neabejoju, kad filmas nuo to tapo tik solidesnis. Matydamas rezultatą, galiu drąsiai teigti, kad šį filmą turi pamatyti kiekvienas „Žalgirio“ sirgalius ir kiekvienas vaikas siekiantis krepšinio svajonės“ – sako filmo režisierius.

Filmo autorius R. Čekavičius įsitikinęs, kad jautri, emocinga, „Žalgirio“ ir Lietuvos krepšinio vertybes atspindinti Kapitono istorija nepaliks abejingų. „Tikiuosi, kad – kaip ir areną per Pauliaus atsisveikinimo rungtynes – taip ir kino sales žiūrovai paliks su ašaromis akyse. Nes tai ne tik pasakojanti, bet ir įkvepianti istorija“, – teigia R. Čekavičius.

„Delfi Plius“ prenumeratoriai pamatyti filmą „Kapitonas. Pauliaus Jankūno istorija“ gali čia: delfi.lt/a/95620379.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją