Simbolinėse rungtynėse krepšinio aikštelėje pasirodė tokie žaidėjai, kaip Luka Dončičius, Nikola Jokičius, Steve’as Nashas, Chrisas Boshas, Klemenas Prepeličius, Vlatko Čančaras, Nikola Vučevičius, Bogdanas Bogdanovičius, Luisas Scola, Robinas Lopezas ir Bobanas Marjanovičius.

Goranas Dragičius, per karjerą tapęs Europos čempionu ir naudingiausiu Europos čempionato žaidėju (2017 m.), NBA didžiausią pažangą padariusiu žaidėju (2014 m.), išrinktas trečiojo NBA simbolinio penketuko nariu (2014 m.) ir dalyvavęs NBA visų žvaigždžių rungtynėse (2018 m.), rungtynėse pelnė 21 tašką, atkovojo 11 atšokusių kamuolių bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Tokios emocijos nesu matęs nė viename krepšinio renginyje. Sakyčiau, tai buvo vienas geriausių visų laikų krepšinio renginių Europos istorijoje ir tai buvo pavyzdys, kaip padėkoti ir pagerbti žaidėją, kuris šalia profesionalios karjeros daro daug labai iškilių, labai reikšmingų ir visuomenei naudingų darbų, – kalbėjo organizatorių kvietimu renginyje viešėjęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Mano asmeninė pažintis su Goranu prasidėjo prieš gerus dešimt metų, kada, viešėdamas Kaune, jis atvyko į vieną iš mūsų renginių, skirtų jaunimo ugdymui, krepšininkų rengimui. Jau tada matėsi, kad krepšininkas turi žymiai platesnį požiūrį. Mato krepšinio, kaip socialinio reiškinio, panaudojimą visuomenės problemų sprendimui.“

Kalbėdamas apie šventėje susirinkusių svečių pokalbius M. Balčiūnas pažymėjo, kad daug dėmesio buvo skiriama diskusijoms apie Europos klubinio krepšinio vystymą.

„Į šį renginį suvažiavo visi pagrindiniai krepšinio pasaulio žmonės, ir žaidėjai, ir įvairių organizacijų vadovai, tiek FIBA, tiek Eurolygos, tiek NBA. Matosi, kad dar vis vyrauja labai skirtingi požiūriai į Europos krepšinio ateitį. Žinoma, Eurolyga turi savo matymą, sakyčiau, daug iššūkių išgyvenanti organizacija, ypatingai su valdymu. FIBA kryptis labai aiški – kooperacija su NBA ir visi kartu laukia NBA sprendimų. Jie kardinaliai nulems jau artimiausiu metu įvyksiančius Europos krepšinio pokyčius.

Kaip ir neseniai Adamo Silverio (NBA komisaro – red.) kalboje buvo pasakyta, kad jau yra aišku, kaip bus veikiama, tiktai dėliojamas veiksmų planas. Tas planas labai aiškiai parodo kryptį – kooperaciją su FIBA ir naujos struktūros steigimą Europoje tam, kad Europos krepšinis, ypač klubinis, galų gale komercializuotųsi. Vietiniai resursai – populiacijos ir komercijos – yra didžiuliai, tačiau kol kas niekas iš veikiančių organizacijų to nekomercializavo ir nepadarė naudingo klubams ir visai krepšinio bendruomenei“, – pasakojo M. Balčiūnas.

„Tokių švenčių, kurios turi ne tik sportinės naudos, bet ir socialinės, krepšinio populiarinimo, tikrai Lietuvoje trūksta. Tai ši kryptis taip pat bus stiprinima ir ateity, manau, vis daugiau mūsų žaidėjų sulauks reikiamo dėmesio už karjeros indėlį ne tik į krepšinio, bet ir viso socialinio gyvenimo plėtrą“, – pažymėjo vienas LKF vadovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)