Praėjusią savaitę pranešta, kad buvęs NBA žaidėjas Benas McLemore’as yra sulaikytas JAV dėl jam pareikštų kaltinimų išprievartavimu, priekabiavimu ir seksualiniu išnaudojimu. 31-erių vyras buvo paleistas sumokėjus 50 tūkst. JAV dolerių užstatą ir gavo leidimą toliau žaisti krepšinį ir išvykti į Ispaniją.

Pasinaudojęs šia galimybe B. McLemore’as vėl prisijungė prie „Breogan“, kur žaidžia su dviem lietuviais – Martynu Sajumi ir Matu Jogėla.

Klubas išplatino pranešimą, kuriame prašė gerbti nekaltumo prezumpciją.

„Jam leista toliau teikti sporto paslaugas mūsų klubui. Gerbiame šį sprendimą. Žaidėjas išreiškė visišką sutikimą bendradarbiauti su teisėsauga ir tęsti įsipareigojimus komandai, jos nariams ir trenerių kolektyvui.

Mes visada smerkėme bet kokią smurto rūšį, bet kartu norime gerbti nekaltumo prezumpcijos principą, teigiantį, kad niekas nėra kaltas, kol neįrodyta kaltė“, – rašoma išplatintame rašte.

„Esu kaltinamas, kad 2021 m. turėjau seksualinių santykių su moterimi, kuri buvo nepakankamos būklės, kad duotų tam sutikimą. Aš neišprievartavau šios moteris. Tiesa paaiškės ir esu tikras, kad mano vardas vėl bus švarus“, – teigė pats krepšininkas.

Šio sezono pradžioje B. McLemore’as vilkėjo Atėnų AEK marškinėlius su Mindaugu Kuzminsku, bet vėliau persikėlė į Ispaniją. Šios pirmenybėse jis renka po 13,7 taško ir 9 naudingumo balus.

„Breogan“ (8/21) šiuo metu užima 15-ą vietą, o nuo pavojingos iškritimo į žemesnį divizioną ribos klubą skiria tik viena pergalė. Iki reguliaraus sezono pabaigos liko sužaisti dar penkerias rungtynes.

B. McLemore’as liepos 1 d. stos prieš JAV teismą ir duos parodymus. Prieš persikeldamas į Europą krepšininkas 2013-2022 m. žaidė NBA, vieną sezoną praleido Kinijoje. Sėkmingiausias sezonas NBA jam buvo antrasis, kai per mačą rinko 12,1 taško.

Jį Sakramento „Kings“ naujokų biržoje pakvietė 17 šaukimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją